Van leed naar liefde retreats

Het begin van een nieuw tijdperk van zelfliefde!

Verlang jij ook zo naar een heerlijke break waar je kunt opladen maar tegelijkertijd aan de slag kunt met het doorbreken van relatiepatronen
die je niet meer dienen?

Counselling Center Changes biedt unieke retraites op het gebied van herstel en heling van verschillende stadia van relatieverslaving, liefdesverslaving, codependentie, verlating-bindingsangst en narcistisch misbruik. Oftewel we gaan aan de slag met het helen van je onveilige hechting en/of emotionele verwaarlozing uit de jeugd.

Onze retraites komen tegemoet aan de behoeften van degenen die net begonnen zijn aan het herstelproces, evenals degenen die op hun pad al een tijdje onderweg zijn en een diepere laag willen aanraken. Een andere groep ziet onze retraites als een jaarlijkse onderhoudsbeurt in zelfliefde.

Changes retreats kunnen levens-veranderend zijn voor iedereen die deelneemt aan een traject, eerder een traject doorlopen heeft of overweegt om t.z.t. aan een traject deel te nemen.

Deelnemers werken aan kwetsbare gevoelige kwesties in een veilige omgeving waardoor ze in een korte tijd een vliegende start kunnen maken of hun groeiproces kunnen finetunen.

Wanneer je met ons mee op reis gaat zul je:

  • Inzicht krijgen in jouw persoonlijke relatiepatronen;
  • Je overlevingsstrategieën leren ontmantelen;
  • Gaan oefenen in relationele communicatieve vaardigheden;
  • Een boost aan zelfliefde ontwikkelen.

Maar ook:

  • Innerlijke rust en ontspanning ervaren;
  • Veiligheid in jezelf vinden;
  • Vreugde en plezier hebben;
  • Verbinding ervaren in jezelf en met de ander.
ccc-retreats-opsomming

OVER DE VAN LEED NAAR LIEFDE RETREATS

OVER CHANGES RETREATS

De workshops die tijdens de retraite gegeven worden zijn gebaseerd op het werk van Claudia Krumme dat zij overgebracht heeft in haar boek van leed naar liefde. Daarnaast wordt Claudia ondersteund door trainers die allen op hun eigen manier een professionele, liefdevolle bijdrage leveren.

Relatie en liefdesverslaafden hechten veel waarde, tijd en aandacht aan een ander toe terwijl ze het negeren om voor zichzelf te zorgen of zichzelf op waarde te schatten.

De focus van de relatieverslaafde op de partner is obsessief en dwangmatig. Angst voor verlating en binding drijft de obsessie van de relatieverslaafde en de vermijdingsverslaafde.

Liefdesverslaafden kunnen verslaafd zijn aan iedereen: geliefde, echtgenoot, vriend, ouder of kind. Het is een pijnlijk, obsessief en verslavend proces dat een negatieve invloed heeft op je levensgeluk.

De vermijdingsverslaafde oftewel de bindings-angstige zet tijdens intiem contact systematisch  muren van angst en boosheid in om te voorkomen dat je verzwolgen of beklemd wordt door de ander.

De grootste angsten bij alle vormen van relatie-liefdeverslaafden zijn de angst en voor afwijzing, eenzaamheid en verlating.

Tijdens het herstel proces wordt authenticiteit aangemoedigd en ontwikkeld. De focus ligt op het ontwikkelen van zelfliefde, zelfzorg, verbinding, autonomie en gezonde grenzen. Je gaat leren om te leven en te verbinden vanuit je ware zelf.

RETREATS

ccc-retreats-ibiza-2

Transformatiereis
Ibiza voor gevorderden

31 maart t/m 6 april 2024 (nog 2 plekken vrij)

ccc-retreats-tenerife

4 keer 2 retreatdagen in Den Ilp of Bussum

19, 20 januari 2024 – 25, 26 april 2024 – 11, 12 juli 2024 – 17, 18 oktober 2024

Extra 4 daagse van Leed naar Liefde einde jaar retreat
12, 13, 14, 15 december 2023

ccc-retreats-ibiza

Transformatiereis
Ibiza

28 september t/m 5 oktober 2024

ccc-retreats-ibiza-2

Van leed naar liefde retreat in Den Ilp

1, 2, 3 december en 8, 9, 10 december 2023 (nog 2 plekken vrij)

ccc-retreats-tenerife

Van leed naar liefde retreat weekenden jaartraject

Start oktober 2023

Relaties doen geen pijn maar brengen de
pijn in je naar boven die al in je zit.

TRAINERS

ccc-retreats-trainers-claudia-v3

Claudia Krumme

Mijn naam is Claudia Krumme en ik ben oprichtster van Counselling Center Changes. Met hart en ziel heb ik dit centrum in 2006 opgericht om anderen de weg naar heling en herstel te wijzen.

Omdat ik ervaring had met overmatig gebruik van alcohol en party-drugs, destructieve relaties en dwangmatig eten was dit de doelgroep waarop ik me richtte. Uiteindelijk ben ik me gaan specialiseren in de thematiek relatieverslaving en co-dependentie. Co-dependentie is de onderliggende laag van vele verslavingen. De laag waar onveilige hechting, gevoelens van afwijzing, schuld en schaamte de aandrijver zijn.

Vandaag de dag is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen op onze wereld de weg naar zelfliefde te wijzen waarbij ieder stukje pijn en verdriet dat je tegenkomt je toegangspoort is naar heling.

Samen met mijn dochter Aaliyah leef ik een heerlijk leven. Iedere dag doe ik wat ik het allerliefste doe. Mensen ondersteunen bij het loslaten van gedrag dat niet meer dient. Pf, wat ontzettend mooi en fijn dat ik dit dankbare werk mag doen!

Onderdeel van mijn verslaafde persoonlijkheidsstructuur is de hang naar spanning en avontuur. Vandaag de dag geef ik hier gelukkig een positievere draai aan dan vroeger. De behoefte om de wereld rond te reizen en mijn ervaring en kennis te delen met iedereen die daar behoefte aan heeft is één van de redenen geweest om retreats te organiseren en voedt deze behoefte enorm.

Wanneer het ook jouw verlangen is om de pijn die je met je meedraagt te transformeren naar vreugde en liefde, nodig ik je van harte uit om met ons mee te gaan op een transformatieweek.

Wil je meer van mij weten? Klik dan hier om meer te lezen

ccc-retreats-trainers-marian

Marian Roozendaal

Ik ben Marian en ik woon in Amsterdam. Ik ben juf in een kleuterklas en ik heb elke dag veel lol en plezier met de kinderen. Ik heb 2 dochters van boven de 20 en vanaf mijn 18de ben ik de verpleegsteropleiding ingerold en later intensive care verpleegkundige geworden. Van jongs af aan (dochter van een dokter) ben ik in gezondheid geïnteresseerd geweest.

Na de geboorte van mijn kinderen ben ik me ook bezig gaan houden met mijn geestelijke gezondheid, want ik had al snel door dat ik niet de leuke moeder was die ik elke dag op de tv reclames voorbij zag komen. Via yoga ben ik bij het ademwerk terecht gekomen en nu al weer 12 jaar ademwerker. Van een ondiepe ademhaler met veel adempauzes ben ik nu een plezier-ademer geworden.

Mijn collega’s op het werk waarderen mijn luisterend oor en ook dat ik vaak een andere kijk op het gedrag van kinderen of van collega’s heb. Na mijn opleiding familieopstellingen begrijp ik veel meer van de invloed van ouders en grootouders en van onze overlevingsmechanismen en overgenomen gevoelens.

Mijn passie is om zoveel mogelijk mensen “terug naar huis te brengen,” terug naar zichzelf, naar de basis. Daar zitten alle antwoorden en daar woont de vergeving. In de eerste plaats vergeving naar jezelf en zodra je dat kan en meer begrip hebt waarom je iets gedaan hebt en weet dat veel dingen onbewust gegaan zijn, kan je ook anderen vergeven.

De kinderen vinden het een “makkie” om zichzelf te vergeven of een vriendje, wat even niet zo leuk deed. Zij geven ons het voorbeeld. Wat zou de wereld mooi zijn als wij weer net zoals deze kinderen zouden worden. See you in Ibiza!

ccc-retreats-trainers-christel

Christel Pol

Ik ben Christel Pol, gekwalificeerd psychodynamisch therapeut. Oudste uit een gezin van 2 en nu zelf moeder van een zoon van 15. Inmiddels 45 jaar, tien jaar geleden uit elkaar gegaan en nu alweer een aantal jaren samen.

Ik heb een passie voor schoonheid. Ik heb in 2016 na 22 jaar mijn prachtige kapsalon verkocht omdat ik van “binnen naar buiten” wilde gaan werken met mensen i.p.v. “van buiten naar binnen”.

Van kinds af aan herken ik het kleine meisje of jongetje in de ander maar ook de schoonheid de een ieder in zich heeft, zoals Plato zei  ‘schoonheid is zichtbaar geworden liefde’ en die liefde raak ik graag weer aan in de ander. Waardoor er weer zelfliefde mag ontstaan.

Als therapeut werk ik vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen, liefde en respect. Ik werk psycho dynamisch en doelgericht en sta samen met jou stil bij de vorm die jouw leven heeft aangenomen. Zodat je weer contact kan maken met jouw essentie, dat wat je werkelijk bent. Wat maakt dat je de regie kan hernemen over jouw eigen leven.

Ik draag met hart en ziel mijn bijdrage bij op de retraites die we organiseren bij CCC.

Wil jij ook weer leven vanuit jouw essentie?  Kom dan mee naar een van onze retraites!

ccc-retreats-trainers-josefien

Josefien Jansen

Mijn hart knalt bijna uit elkaar als er mensen bij me komen voor een ademsessie of een coachsessie en ik zie bij afloop het gezicht stralen. Dat ze meer ontspannen, energieker en blijer zijn. Wanneer ze aan me vertellen waar ze mee struggelen en ik hen inzichten mag geven die ze verwonderen of geruststellen. Dan huppel ik zelf door het leven heen en zeg ik weleens hardop bij mezelf: “Dit is toch zo mijn ding hé”.

Een praktische aanpak. “Paardenmiddelen”. Daar hou ik van. Voor mij is het ademwerk de snelweg naar verlichting. Wanneer er veel om me heen gebeurt of wanneer er onderhuids iets borrelt waarvan ik niet eens precies weet wat het is, ik heb altijd de bewust verbonden adem om mijn zelfhelende vermogen haar werk te laten doen.

Tijdens de EmotieCoach opleiding kwam ik erachter hoeveel ik eigenlijk in angst leefde. Al zo lang ik me kan herinneren heeft angst een grote belemmerende rol gespeeld. Daar heb ik mijn expertise van gemaakt. Mijn missie is om mensen te bekrachtigen. Dat ze leiding nemen door keuzes te maken en gezonde verantwoordelijkheid te dragen.

Ik vind het super leuk dat ik er weer bij mag zijn dit jaar en ik ben dankbaar dat ik een rol mag spelen tijdens deze transformatiereis.

Relaties brengen geen vreugde maar brengen de vreugde in je naar boven die al in je zit.
Relaties brengen geen vreugde maar brengen de vreugde in je naar boven die al in je zit.