Van Leed Naar Liefde

 Doorbreek voorgoed
je Relatieverslaving en
Codependentie patronen

Komt dit je bekend voor…

Je zit vast in een relatie die meer pijn dan geluk geeft;
Je hebt de relatie al vaker beëindigd maar gaat steeds terug;
Je trekt keer op keer partners aan die je ongelukkig maken;
Je hopt van de één naar de ander omdat je niet alleen kunt zijn;
Al je gedachten en gevoelens gaan over de relatie met de ander;
Je kan niet met of zonder deze partner;
Je bent de eeuwige single die maar niet de juiste partner kan vinden;
Je vraagt je vaak af of er ooit een einde komt aan je pijn en onrust.

Inmiddels weet ik: er is een uitweg. Een oplossing met blijvend resultaat!

Ben jij een succesvolle zelfstandige maar wil het op het gebied van liefde maar niet lukken?

Omdat je partners aantrekt die er emotioneel niet voor je zijn. Of raak je steeds verstrikt in destructieve relatiepatronen. Word jij hier bijna wanhopig van en wil je voor eens en altijd afrekenen met deze hardnekkige dynamiek?

Als geen ander heb ik herstel van destructieve relatie(s) patronen in al mijn cellen doorleefd! Ik was succesvol op alle vlakken van mijn leven behalve in de liefde. Vrienden en collega’s vroegen zich af hoe het mogelijk was dat zo’n leuke vrouw als ik toch iedere keer weer een “foute man” in haar leven toe liet. En zij niet alleen. Ik begreep er helemaal niets van en voelde me steeds ongelukkiger worden …

Hoe zou het voor je zijn wanneer je afscheid neemt van destructieve relaties en relatiepatronen? Maar ook niet meer aangetrokken wordt tot emotioneel onbeschikbare partners?

Hoe zou het voor je zijn om zelfliefde te ontwikkelen, jezelf steeds minder vaak af te wijzen? Grenzen te stellen en in elke situatie trouw te blijven aan wie je bent? En van hieruit jezelf, de ander en het leven steeds meer te vertrouwen, zodat je kunt leven vanuit acceptatie, vertrouwen en overgave?

Hoe zou het voor je zijn wanneer het volwassene deel in jou de regie heeft over je leven zodat je kunt gaan zorgen voor het gekwetste of aangepaste kind in jou.

Destructieve relaties en de daarbij behorende codependent strategieën, als pleasen, controleren, overmatig zorgen en verantwoordelijkheden overnemen heb je dan niet meer nodig.

Je hebt namelijk een liefdevolle relatie met jezelf ontwikkeld en bent van alle gereedschappen voorzien om deze te behouden en jezelf op de eerste plaats te zetten. Vanuit dit nieuw verkregen bewustzijn ben je in staat om gezonde partners in je leven aan te trekken of simpelweg gelukkig te zijn met jezelf.

Dit is hoe we je helpen destructieve relatiepatronen los te laten.

Zorg op maat, afgestemd op jou als mens in plaats van geprotocolleerde zorg voor de massa.
Heling van binnenuit, zodat je geen fix van buitenaf of overlevingsstrategie meer nodig hebt.
Hoge kwaliteit van ervaringsdeskundige therapeuten en vakgerichte professionals.
Gevarieerd lesmateriaal bestaande uit video, audio, downloadbare opdrachten, meditaties, visualisaties, therapeutische Zoom-sessies, verbonden ademsessies, innerlijk kindwerk, individuele therapie en groepsdagen.

Ik heb herstel van verschillende verslavingen (waaronder relatieverslaving en codependentie) en narcistisch misbruik aan den lijve doorleefd. Ik weet als geen ander door welke processen je heen moet en hoe je daar het beste bij ondersteund kan worden om daadwerkelijk te herstellen.

Ik heb tientallen therapieën gevolgd. Sommige werkten, sommige niet. In de loop der jaren bundelde ik de meest effectieve aanpak tot één krachtige therapie waarvan ik uit eigen ervaring weet dat die werkt.

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen en mannen zien herstellen van deze problematiek nadat zij mijn hulp aanvaarden in de vorm van workshops, individuele trajecten, groepstrajecten, seminars, retraites en sinds een aantal jaren via mijn jaarprogramma’s.

Omdat ik meer mensen wilde bereiken heb ik een aantal jaren geleden besloten mijn kennis tevens te digitaliseren. Zo ontstonden de “van leed naar liefde” trajecten. Daarmee werk je wanneer je maar wilt, waar je ook bent en in alle rust en privacy aan een gezondere relatie met jezelf en daardoor ook met de ander.

Ben jij er klaar voor om voor het pad van heling en herstel te kiezen?

Voor wie bereid is in zichzelf te investeren bied ik jaarprogramma’s aan waarin je aan je onderliggende thema’s mag gaan werken die jou levensgeluk in de weg staan. Vastgeroeste patronen, angsten, gevoelens en overtuigingen die gelinkt zijn aan je thematiek mag je gaan doorvoelen, integreren en loslaten.

Doordat ik zelf de valkuilen van relatieverslaving, codependentie, co-verslaving en narcistisch misbruik doorleefd heb, weet je zeker dat je de juiste stappen zet en geen kostbare tijd meer verliest. En mocht je terugvallen in oud gedrag, dan gebruiken we deze ervaringen om je fundament van herstel sterker te maken.

Ben jij klaar voor meer liefde in je leven?
Beslis dit jaartraject aan te gaan om eindelijk het volgende vol vertrouwen te kunnen…

Neem afscheid van relatie(patronen) die je ongelukkig maken
Ontwikkel zelfliefde en wijs jezelf steeds minder vaak af
Trek gezonde partners in je leven aan en geniet van de liefde
Stel grenzen aan jezelf en de ander
Blijf trouw aan wie je bent
Laat strategieën los en daarmee de destructieve relaties
Ontwikkel de volwassene in je die gaat zorgen voor het kind in je
Ontwikkel een liefdevolle relatie met jezelf en van daaruit ook met anderen.

Niemand voelt, denkt of leert op dezelfde manier.
Daarom is het traject Van Leed naar Liefde er in 3 varianten,
zodat jij kan kiezen wat beter past bij jou. 

Ik kan je niet laten veranderen, dat moet je zelf willen en zelf beslissen dat het genoeg is geweest. Als je klaar bent, laten we beginnen.

Dit traject is geen quick fix, die bestaan niet. Dit traject is voor jou als je een duurzaam resultaat wilt waar je voor de rest van je leven van kunt genieten. Zo’n process heeft tijd nodig. Alles wat je in dit traject gaat leren, ontdekken en ervaren heeft minimaal 2 weken nodig om op verschillende lagen van je bewustzijn z’n plek en z’n heling te vinden. Daarna zal je resultaat zien in je denkpartonen en ga je anders handelen.

Ik zal je veel nieuwe strategiën vertellen, je gaat tijd nodig hebben om ze eigen te maken. Ze werken. Lees hieronder hoe anderen ze hebben ervaren en hun mooie resultaten.

Hier is de keuze van je pad die je nu kan maken:

 • Je kan kiezen uit ONLINE traject waarbij je meteen aan de slag kunt en zo snel kan gaan als je wilt!

 

 • Wil je support van een groep gelijkgestemden zodat je jouw ervaring kan delen en leren van anderen? Kies dan SAMEN traject en ontvang een aantal waardevolle extra’s zoals Live Online Sessies, Q&A webinars en Masterclasses!

 

 • Ga voor ULTIEM traject als je weet dat je alle hulp hard nodig gaat hebben! De 6-daagse ademseminar en prive sessies kunnen het verschil maken in je lang verwachtte resultaten!

Welke jaarprogramma past bij jou?

Sailing boat wide angle view in the sea

Van Leed naar Liefde Online

Voor jou als je graag zelfstandig werkt of naast de training al een traject elders volgt.

Waat je krijgt:

Je ontvangt 25 twee (wekelijkse) online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je destructieve gedragspatronen voor eens en voor altijd te doorbreken.

Waar je mee aan de slag gaat:

Video lessen, downloadbare instructiematerialen, innerlijk kind werk, delenwerk, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie en meer dan 80 meditaties, visualisaties die je rechtstreeks naar de kern van je probleem brengen maar tevens je oplossing zijn en honderden boekentips.

BONUS: 

Je krijgt 12 maanden toegang tot de geheime besloten online community waarin je steun kan ontvangen en steun kan geven. Als je wilt kun je hier waardevolle contacten opdoen waar zeer hechte vriendschappen uit kunnen groeien. Een absolute meerwaarde in ieders proces. Waarde = onbetaalbaar!

Kies uit 3 betaalopties!

Hike in Salmon glacier

Van Leed naar Liefde Samen

Voor jou als je gelooft in de kracht van een groep en je weet dat je dit niet alleen kunt of wilt.

Wat je krijgt:

Een jaar lang ontvang je toegang tot volledige Online jaarprogramma.

Extra tools:

Je krijgt toegang tot het Innerlijk kind werk, delen werk en een schatkist aan extra meditaties en visualisaties.

Groepsdeelname:

Je kan 1 keer per 2 weken deelnemen aan een live online therapeutische groepssessie, vraag en antwoord webinar of Masterclass waar je al je vragen live kunt stellen.

Deze zijn speciaal gecreëerd  om:

 • Je te begeleiden bij het ontmantelen van je overlevingsstrategieën;
 • Je contact te laten maken met je oude pijnen
 • Je te leren om vanuit de volwassene in jou jezelf te geven wat je nodig hebt;

Mocht je er een keer niet live bij aanwezig kunnen zijn dan kun je de opname altijd terugkijken. Deze opname is alleen beschikbaar voor jou als deelnemer uit het jaarprogramma Samen of Ultiem.

EXTRA BONUS:

1 live ‘Van Leed naar Liefde’® verbonden ademsessie in Den Ilp.  Levensveranderend emotioneel lichaamswerk dat je in contact brengt met je kern, je ware zelf.

Kies uit 3 betaalopties!

Young beautiful woman in red dress looking to mountains sea

Van Leed naar Liefde
Ultiem

Voor jou als je volledig aan de hand genomen wilt worden en zowel individueel als in de groep door Claudia begeleid wilt worden.

Wat je krijgt:

Een jaar lang ontvang je toegang tot volledige Online en Samen jaarprogramma’s met alle extra’s.

EXTRA BONUS 1:

6 daags live ‘Van Leed naar Liefde’® ademseminar in Den Ilp. Lichaamswerk dat je in contact brengt met je kern, je ware zelf.

Data Ademseminar:
2-4 december 2022 en 9-11 december 2022

Waarom deze seminar zo waardevol is:

In deze 6 adem/groepsdagen doorlopen we samen alle stappen en thema’s die nodig zijn om ongezonde relaties en of relatiepatronen los te laten.

Je leert hoe je het volwassen deel in jou kunt ontwikkelen zodat dit deel in jou kan gaan zorgen voor jou!

Op deze manier heb je destructieve relatie(s) patronen niet meer nodig. Je hebt dan namelijk een onvoorwaardelijk, liefdevolle relatie met jezelf ontwikkeld. Vanuit dit nieuw verkregen bewustzijn ben je in staat om gezonde partners in je leven aan te trekken en te behouden indien gewenst.

EXTRA BONUS 2:

 • 7 uur individuele therapie: in te vullen naar behoeften variërend van 10 minuten gesprekken tot diepgaande anderhalf uur sessie.
 • Feedback op reflectieverslagen na de individuele sessie.
 • Naar behoefte whatsapp ondersteuning tussen de sessies door.

Kies uit 3 betaalopties!

Wat je ook kiest:
ik breng je van leed naar liefde.

 

Iedere 2 weken ontvang je een nieuwe les-module in je inbox, 25 weken lang. De lessen bestaan uit video’s, audio’s, e-books, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en downloadbare innerlijk kind (schrijf)opdrachten. Zo blijft de inhoud overzichtelijk en kom je stap voor stap vooruit. Aan jou de keus of je er online therapie sessies, individuele sessies of groepsdagen toe wilt voegen aan de Online traject. Kies wat bij jou past!

Alle drie de trajecten duren een jaar, welke versie je ook kiest. Het is namelijk belangrijk dat je de tijd neemt om de geleerde stof toe te passen in je leven, laat zakken verankert in je bewustzijn.

En daarna? Daarna, en waarschijnlijk al eerder, heb je genoeg waardevolle gereedschappen tot je beschikking om een gezonde relatie met jezelf aan te gaan. Vanuit deze liefdevolle verbinding met jezelf gaan de relaties in je leven veranderen. Zowel vriendschappen als werkrelaties, familierelaties en uiteraard je liefdesrelaties gaan vreugde en liefde brengen.

“Nothing changes when nothing changes”.

Ervaringen van doorlopen jaarprogramma
Van Leed naar Liefde

 • Mijn hele leven ben ik een gever geweest. Nu was/werd het tijd dat ik mezelf iets gunde en dat is de online training bij Claudia te volgen. Ik ben een aantal maanden verder maar is de beste investering ever.

  Groetjes Elly Smit

 • Claudia voor jou een heel groot compliment voor de opbouw en inhoud van de online training. Ben inmiddels bij week 8 en maak er elke week ruim tijd voor vrij om er mee aan de slag te gaan.

  Schrijf heel veel met mijn innerlijk kind, voel me daar prettig bij en het helpt om onrust van me af te schrijven.

  Het resultaat na 7 weken training is dat ik me veel sterker voel en veel dichter bij mezelf kom. 6 van de 7 dagen voel ik me goed en sterk en soms een dagje wat minder maar totaal niet meer te vergelijken met 7 weken geleden. De controledrang is veel minder geworden, en al vind ik het soms lastig, ik geef er niet meer aan toe.

  Heb mezelf een “pieker kwartiertje” per dag gegeven om nog na te mogen denken over mijn ex. Wat 7 weken geleden de hele dag in mijn hoofd zat heb ik nu teruggebracht naar een kwartier en sommige dagen wat langer.

  Ben soms wel bang voor een terugval maar laat het allemaal maar gebeuren. Geniet nu vooral van het “vrije gevoel” en weet dat het allemaal goed gaat komen.

  Nogmaals bedankt!

  Hilde

 • Tijdens een moeizame relatie kreeg ik van een vriendin een artikel toegestuurd (over Claudia) wat ging over relatieverslaving en codependentie. Toen ik het las begreep ik dat dit over mij ging. Ik was geschokt…

  Claudia maakte op mij een prettige indruk. Door het delen van haar ervaringsdeskundigheid voelde ik mij meteen op mijn gemak en werd ik in deze sfeer van vertrouwen uitgenodigd eerlijk naar mezelf te kijken. De herkenning en erkenning van mijn patronen maakten dat ik me gezien voelde en niet alleen stond. De onderliggende redenen van mijn moeizame relaties werden steeds meer duidelijk en mijn relatie veranderde enorm. Doordat ik veranderde, veranderde mijn partner mee.

  Uiteindelijk is hij ook in therapie gegaan om aan zijn individuele thema’s te werken. Ongeveer een half jaar later zijn we samen in relatietherapie gegaan. Claudia zegt dat wij één van de uitzonderingen zijn. Desalniettemin zijn wij heel blij met deze nieuwe vorm van spiritueel partnerschap “.

  Liefs, Monique uit Den Haag

 • “Toen ik Claudia Krumme vond zat in een manipulatieve relatie met een narcist waar ik op eigen kracht niet uit kwam. Claudia begreep wat ik doormaakte. Zonder te oordelen luisterde ze mijn verhaal aan. Al snel kreeg ik door dat ik echt leed aan relatieverslaving en codependentie. Tijdens het traject heb ik veel onverwerkt verdriet kunnen uiten.Ik kreeg veel inzichten, werd steeds krachtiger en vond mezelf steeds meer waard.

  Nu, 6 jaar later heb ik een (nieuwe) gezonde, gelijkwaardige relatie. Ik stel gezonde grenzen en zal deze nooit meer verbreken. Mijn verleden heb ik een plek kunnen geven. Dat was toen. Ik leef nu gelukkig! Mijn dank is enorm want leven zonder een relatieverslaving is zoveel fijner”.

  Merel uit Haarlem

 • Wat een geweldige, leerzame dag was dit weer! Ik ging 10kg lichter qua gevoel naar huis dan dat ik aankwam. Veel gevoeld, veel gehuild, veel gedeeld. Heb weer inzichten gekregen waar ik mee verder kan. Heel erg bedankt!

 • "Ik wil toch nogmaals zeggen dat ik via het traject bij jou voor het eerst echt verandering bemerk. In zelfliefde. En daarmee verandert mijn verhouding tot het leven en tot de mensen om me heen ook ten goede! En ik had al zoveel gedaan."

  Liefs Anna

 • De nieuwe begrippen counter-dependentie en interdependentie wekken mijn aandacht.
  Ik wil je bedanken voor jouw prachtig werk. Het heeft me 2 jaar gekost vooraleer ik kon “zien” of “aanvaarden" dat codependent gedrag ook mijn gedrag was. Ik leer veel van jou, ook al volg ik het programma niet helemaal zoals de bedoeling is. Het heeft ook een tijdje geduurd vooraleer ik de waarde zag van het contact met het innerlijk kind. Het heeft me al zoveel rust gegeven. Het is ook prachtig om te zien hoe jij steeds verder openbloeit en verder groeit in jouw programma. Ik vind het ontzettend knap hoe goed jij deze zaken kan verwoorden, met respect, warmte en voldoende neutraliteit. Dank je!
  Liefs,
  Anja

Wil je nog meer ervaringen lezen van
vrouwen en mannen die dit proces eerder doorlopen hebben?
Neem dan een kijkje op deze pagina.

ccc-mockup-boek-van-leed-naar-liefde

Je beslissing om in te schrijven voor Online, Samen of Ultiem jaartraject verdient lof en waardering. Je kiest voor jezelf!
Dat wil ik graag vieren met 2 extra mooie cadeaus!

Je ontvangt het handboek Van Leed naar Liefde.
Dit boek is voor iedereen die meer pijn
dan vreugde ervaart in (liefdes)relaties.

Je kan deelnemen aan de live workshop
of digitale workshop ’15 Fasen van Herstel’

  .

Wil je onderzoeken welk jaarprogramma het meest geschikt is
voor jou vraag dan een gratis sparringsessie aan.
Samen onderzoeken we welk programma
op dit moment in jouw leven het meest passend is.

Waarschijnlijk draait je innerlijke
criticus nu op volle toeren.

Ik ben bang om te voelen…
Dit is niets voor mij…
Dit mag vast niet van mijn man…
Hier heb ik helemaal geen tijd voor…
Hier heb ik geen geld voor…
Ik geloof er niet meer in…
Misschien iets voor over een tijdje…

Allemaal excuses die onderdeel zijn van de problematiek. Ieder veranderingsproces zorgt voor weerstand. Dat wat je kent (hoe pijnlijk het ook is) is jouw comfort zone. Deze comfort zone heeft een functie, namelijk geen contact maken met de werkelijkheid. Wil je blijven waar je bent of wil je door?

Wil je dit mechanisme doorbreken, ga dan tegen deze saboterende gedachten in en beslis een tegenovergestelde actie te ondernemen als het toekomstig resultaat fijn aanvoelt.

Zet die stap die jou op de lange termijn een gelukkig, vrij mens zal maken. Doe dat vandaag nog, er is geen beter moment dan nu. Je zult jezelf er de rest van je leven dankbaar voor zijn.

Ben je nieuwsgierig naar wat we precies gaan behandelen?
Hieronder vind je per week de thema’s
en licht ik nog even uitgebreid de extra’s toe:

WEEK 1

Wat is relatieverslaving?

De 9 types relatie- en liefdeverslavingen

Verlatingsangst en bindingsangst introductie

Ongezonde binding doorbreken

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 2

Kenmerken en symptomen van relatieverslaafden en vermijdingsverslaafden

10 tekenen van traumabinding

3 stappen naar herstel van traumabinding

3 stappen die je zet bij het doorbreken van een verslaving

De redenen die het moeilijk maken om verslavende relatie(patronen) te doorbreken

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 3

Voor en nadelen van verslaving

Het ware zelf/het onechte zelf

Het buddyschap

Schrijven met je innerlijk kind

Narcisme, bindingsangst, narcistisch misbruik

10 stappen naar herstel van narcistisch misbruik

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 4

Wat is de functie van verslaving?

Wat zijn overlevingsstrategieën en hoe ontmantel je ze?

5 stappen methode

Het volwassen autonome zelf en je innerlijke vader en moeder

5 stadia van genezing

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 5

Wat is hechting?

Welke hechtingsstijlen zijn er?

Welke angsten zijn gerelateerd aan je hechtingsstijl?

Traumareacties en hechtingsstijlen

Het doorbreken van verlatingsangst en bindingsangst

Spreken met je innerlijk kind

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 6

Wat zijn de oorzaken van relatieverslaving?

Verschillende vormen van misbruik en mishandeling

Schaamte en schuld gevoelens

Voedingsbodem van verslavingen

Innerlijk kind werk om het misbruik om je jeugd te helen

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 7

Emotionele cyclus van de relatieverslaafde oftewel de verlatingsangstige

Emotionele cyclus van de vermijdingsverslaafde oftewel de bindingsangstige

Wat is een woundmate, soulmate en tweelingziel en hoe zijn deze gerelateerd aan de thematiek?

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 8

De fasen van het herstelproces

De fasen die je doorloopt voorafgaand aan het herstelproces

15 fasen van herstel

Het belang van het volwassen autonome zelf

Onthouding en een herstelplan maken

5 processen die verweven zijn met herstel

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 9

Welke methodes kunnen ons ondersteunen?

12 stappen programma’s

Innerlijk kind werk en persoonlijkheids delenwerk

Transformational Breath en EMDR Traumawerk

Mindfulness en Familieopstellingen

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 10

Een liefdevolle autonome volwassene worden die zorg draagt voor al je innerlijk kinderen

Van jezelf leren houden

Terug naar je baby, peuter, kleuter, schoolgaande kind tijd, hereniging met al je innerlijk kinderen

4 verschillende ontwikkelingsstadia en reparanting oftewel herouderen

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 11

Specifieke beperkende gedachten van de relatieverslaafde doorbreken

Specifieke beperkende gedachten van de vermijdingsverslaafde doorbreken

Cognitieve therapie

Byron Katy

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 12

Ontwikkelen emotioneel bewustzijn

Emotie dagboek bijhouden

Contact met je innerlijk kind

Mediteren

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 13

Oude wonden helen

Gevoelsbrief

Helende emoties

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 14

Wat is codependentie?

Wat is counterdependentie?

Primaire symptomen

Secundaire symptomen

3 processen die je doorloopt bij heling codependentie

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 15

Wat zijn grenzen?

Interne en externe grenzen

Bottomlines

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 16

Problemen met het erkennen van je realiteit

Masterclass Narcistisch misbruik

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 17

Identificeren van behoeften en wensen en hier gehoor aangeven

Emotionele verwaarlozing

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 18

Problemen met het uiten van je gedachten, gevoelens en gedrag op een gezonde manier

Parentificatie oftewel zorgrolverwisseling

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 19

Wat is controle?

Wat is de functie van controle?

Hoe laat je controle los?

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 20

Wrok doorvoelen en loslaten

Vergeving naar jezelf, vergeving naar de ander

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 21

Beschadigde spiritualiteit herstellen

Interne criticus

Perfectionisme

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 22

Andere verslavingen

Psychische en lichamelijke ziekten

Magische kind

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 23

Beschadigde intimiteit

Gezonde intimiteit

Geven en ontvangen

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 24

Hoe creëer ik gezonde relaties

Wet van aantrekking

7 stappen naar manifestatie

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

WEEK 25

Einde jaartraject

Beklijven en verankeren

Terugvalpreventieplan

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

Je staat er nooit alleen voor. Nooit!
Welkom in onze 24/7 online community

Als je deelneemt aan de online training, krijg je een jaar lang toegang tot een online supportgroep. Daar tref je op elk moment van de dag vrouwen en een enkele man die net als jij bezig zijn met het doorbreken van hun destructieve relatiepatronen.

Deze supportgroep inspireert, ondersteunt en motiveert.

Het is de vriendin/vriend die er altijd is en waartegen je alles kunt en mag vertellen zonder dat hij of zij oordeelt.

Je kunt hier je voortgang delen, vragen stellen en van elkaar leren. Het is naast het traject een absolute meerwaarde bij het doorbreken van je relatiepatronen op weg naar een liefdevol leven vol rust, vreugde en liefde.

Kies om mee te doen dan heb je een jaar lang
toegang tot inspirerende webinars en masterclasses!

Webinars en Zoomcalls

Er zijn iedere 2 weken vraag en antwoord webinars, Masterclasses en therapeutische Zoom calls. Daar ben je van harte welkom om je vragen te stellen, je gevoelens te delen en samen met mij, Josefien of Christel je overlevingsstrategieën te ontmantelen, contact te maken met je innerlijk kind en vanuit je volwassen deel voor jezelf te leren zorgen.

Ik daag je uit en inspireer je om volgende gezonde stappen te zetten. Als je vragen hebt naar aanleiding van een lesmodule, of een dilemma uit je leven dan kun je die hier stellen. Wanneer je er live niet bij kunt zijn kun je de therapeutisch Zoom call altijd weer terugkijken. Omdat er tijdens de Zoom call echt therapie gegeven wordt en privacy gevoelige informatie gedeeld wordt blijven de Zoom sessies niet altijd beschikbaar. Vraag en antwoord webinars en Masterclasses blijven wel beschikbaar en in de training staan.

Masterclasses

Tijdens de masterclasses word je geïnspireerd door ervaringsdeskundige therapeuten die hun relatieverslaving en codependentie verleden achter de rug hebben en gespecialiseerd zijn op een bepaald gebied. Je kunt hen alle vragen stellen die je hebt. Zo gebruik je hun om weer een stap vooruit te zetten. Relatieverslaving en codependentie kan zich op verschillende manieren manifesteren. Ik zeg dan ook altijd focus je op de overeenkomsten en laat de rest liggen. Dit betekent dat niet alle Masterclasses voor jou van toepassing zijn en dat is helemaal ok.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Masterclass narcistisch misbruik
 • Masterclass innerlijk kind werk
 • Masterclass codependentie op de werkvloer
 • Masterclass liefdesverdriet
 • Masterclass gedesorganiseerde hechting
“Relaties doen geen pijn maar brengen de pijn in je naar boven die al in je zit.”

Wil je onderzoeken welk jaarprogramma het meest geschikt is
voor jou vraag dan een gratis sparringsessie aan.
Samen onderzoeken we welk programma
op dit moment in jouw leven het meest passend is.

Aantwoorden op veelgestelde vragen

KUN JE ME BELOVEN DAT IK AFSCHEID NEEM VAN RELATIES DIE MIJ ONGELUKKIG MAKEN? DAT IK LEER HOE IK GEZONDE RELATIES AAN KAN GAAN?

Een garantie geven kan ik niet, maar ik kan wel beloven dat ik alles op alles zet om jou je destructieve relatiepatronen te laten doorzien en doorbreken. Mijn programma’s werken, dat heb ik al heel vaak mogen zien gebeuren. Maar… ze werken alleen als jij er ook aan werkt!

Therapie bestaat niet alleen uit de bijeenkomsten, of de wekelijkse online les, het gaat er vooral om wat jij tussen deze momenten door zelf doet. Je kunt de contactmomenten zien als de opmaat naar het innerlijke werk dat jij gaat doen om te komen tot herstel. Om dit innerlijke werk te kunnen doen, krijg je verschillende tools aangereikt. En zodra jij die gaat toepassen en integreren in je leven, gaat de therapie werken voor jou.

IS HET PROGRAMMA HET GELD WAARD?

Eigenlijk kan alleen jijzelf deze vraag beantwoorden. Hoe belangrijk is een vreugdevol en liefdevol leven voor jou? Juist het niet aangaan van je heling op dit gebied kan je veel gaan kosten in termen van emotionele last en energie. Het is mogelijk dat je op dit moment het geld voor een programma bij mij echt niet hebt en ik dat geval raad ik je aan je aan te sluiten bij een zelfhulpgroep. Ook hier vind je steun en wie weet dat je na een tijd wel een manier hebt gevonden om een traject te volgens bij mij.

Eigenlijk kan alleen jijzelf deze vraag beantwoorden. Hoe belangrijk is een vreugdevol en liefdevol leven voor jou? Juist het niet aangaan van je heling op dit gebied kan je veel gaan kosten in termen van emotionele last en energie. Het is mogelijk dat je op dit moment het geld voor een programma bij mij echt niet hebt en ik dat geval raad ik je aan je aan te sluiten bij een zelfhulpgroep. Ook hier vind je steun en wie weet dat je na een tijd wel een manier hebt gevonden om een traject te volgens bij mij.

HOE MOET IK OMGAAN MET TWIJFEL?

Laat je niet tegenhouden door je eigen saboterende gedachten! Het is meestal je eigen weerstand tegen verandering. Ik begrijp dat het heel erg spannend kan zijn om uit je comfortzone te treden maar alleen buiten die comfortzone zit je groei. Met twijfel kun je heel lang bezig blijven, maar dit brengt je helaas nergens. Blijft jouw twijfel je in de weg zitten en weet je dat dit eigenlijk jouw manier is om jezelf te saboteren? Vraag dat een gratis sparringsessie van 20 minuten aan zodat we samen kunnen kijken waar jouw weerstand precies over gaat.

MAG IK TUSSENTIJDS STOPPEN?

Natuurlijk mag dat, maar het zou wel zonde zijn. Als ik je vraag je te committeren aan een traject dan is dat omdat ik weet dat het doorwerken van deze thematiek een bepaalde tijd in beslag neemt. Een jaar is echt noodzakelijk om de pijn die onder je ongezonde relatiepatronen zit te doorzien en te doorvoelen.

Mocht je ondanks dit toch besluiten halverwege een programma te stoppen, dan is het belangrijk te weten dat hiermee je betalingsverplichting niet vervalt en/of dat je geen recht hebt op restitutie of enige andere compensatie. Wel is het mogelijk om in overleg het programma op een ander moment te doorlopen.

WAT IS HET BELANG VAN GROEPSDAGEN? DAAR HOU IK NIET ZO VAN.

Tijdens de groepsdagen heb je je mede groepsgenoten als steun en als spiegel. En ook na het traject kunnen zij je ondersteunen bij je verdere herstel. Als onderdeel van het groepsproces vraag ik je ook om een buddy te zoeken. Deze buddy kan je in moeilijke tijden net even de steun geven die je op dat moment zo nodig hebt.

WAAROM OOK EEN DEEL ONLINE? DAAR BEN IK NIET ZO GOED IN.

Je hebt de online training voor de uitleg van de thematiek en voor oefeningen om je hierin verder te helpen. Op deze manier kunnen we de groepsdagen en de individuele sessie gebruiken om met elkaar de diepte in te gaan en het innerlijke werkt te verrichten dat nodig is voor je herstel.

DE GEHEIME FACEBOOKGROEP, HOE GEHEIM IS DIE?

De geheime Facebookgroep is alleen zichtbaar voor de mensen die er lid van zijn. Je kunt hem als niet-lid dus niet vinden door erop te zoeken en daarom moeten wij ook Facebookvrienden zijn, zodat ik je lid kan maken. De berichten die je vervolgens post in de groep zijn alleen zichtbaar voor jou en de andere leden. Je komt ze wel tegen in je tijdlijn, maar jouw Facebookvrienden kunnen ze dus niet zien.

WAAROM 1 JAAR?

Laat ik die vraag met een wedervraag beantwoorden: hoe lang zit je al in deze situatie? Hoe lang ga je al relaties aan met emotioneel niet beschikbare partners? Hoe lang trek je al partners aan die er niet voor je zijn? Het is van belang dat je dit patroon gaat doorbreken en het doorbreken van een patroon, neemt enige tijd in beslag. Mijn ervaring is dat het minimaal 12 maanden kost om duurzame verandering aan te brengen in je leven. En duurzame verandering is waar we voor gaan. Alleen zo zul je echt een ander soort partner gaan aantrekken.

KAN IK METEEN BEGINNEN?

Zodra je het volledige bedrag of de eerste termijn hebt betaald, stuur ik je de inloggegevens voor de online training. Heb je je ingeschreven voor het van leed naar liefde traject ultiem dan plannen we voor de eerste groepsdag ook een sessie in, waarin we aan de hand van jouw antwoorden op de intakevragen en jouw levensverhaal (onderdeel van de eerste online les), dieper ingaan op jouw situatie.

WAT ALS IK EEN GROEPSDAG MIS?

Als je een groepsdag mist, kun je die inhalen wanneer de dag opnieuw plaats vindt. Mocht ook dit niet lukken, dan kijken we samen naar een andere oplossing.

HEB JE NOG EEN ANDERE VRAAG?

Ik beantwoord hem graag. Stuur je vraag naar info@counsellingcenterchnages.nl en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Begin vandaag nog aan een gelukkiger leven zonder obsessies.

Je hebt je toekomst zelf in de hand. Ik kan je helpen (en ik wil je helpen) maar je moet zelf de eerste stap zetten.
Als je je nu inschrijft, heb je over een paar minuten de eerste les in huis!

Welke jaartraject je ook kiest, je wordt 12 maanden lang begeleid en ontvangt iedere 2 weken een online les. Die bestaan uit audio- en video-bestanden, maar ook uit ebooks, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en (schrijf)opdrachten. Je hebt “een heel jaar” toegang tot alle liefdevolle inspirerende lesstof. Daarnaast kun je 24/7 terecht bij de geheime online Support groep. Dit is dus niet de besloten groep maar een extra groep waarin ik zelf en mijn team dagelijks aanwezig zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Daar tref je vrouwen en mannen aan die worstelen met dezelfde vragen en uitdagingen als jij. Hier worden vriendschappen voor het leven gesloten.

Nog even je aandacht op het praktische bestelproces

Graag je aandacht voor het volgende: Na betaling van de bestelling, kun je de online training meteen op een computer of daarvoor geschikte tablet raadplegen. Door op “Betalen” te klikken zie je af van je herroepingsrecht en stem je in met directe levering. Je kunt een online training dus NIET annuleren. Weet je zeker dat je een bestelling wilt plaatsen?

 Op overige onderdelen, individuele sessies en groepstherapie blijft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. Bij gebruik van het herroepingsrecht worden de kosten naar rato van gebruik verrekend. Als je gebruik wilt maken van dit herroepingsrecht, stuur dan een email naar info@counsellingcenterchanges.nl. Wij betalen binnen 14 dagen het verschuldigde bedrag terug.