logo-ccc-full-width
logo-ccc

Doorbreek ongezonde relaties lentepakket

Ben je op zoek naar gezonde relaties die vreugde en liefde brengen? Met iedereen in je omgeving, maar óók met jezelf? Heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? Dan is dit lentepakket echt iets voor jou!

Mijn meest waardevolle video lessen van de afgelopen challenge in januari 2020 voor jou in één handig lentepakket bij elkaar. Meer dan 4 uur video, inclusief 4 meditaties.

 

 • Meditatie: Doorbreek je verlatingsangst.
 • Meditatie: Doorbreek je bindingsangst.
 • Meditatie: Verbreek de energetische koorden.
 • Bonus meditatie: Neem je persoonlijke ruimte in en stel grenzen.

Let op: superbonus verloopt op 6 April 2020.

Doorbreek ongezonde relaties lentepakket

Ben je op zoek naar gezonde relaties die vreugde en liefde brengen? Met iedereen in je omgeving, maar óók met jezelf? Heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? Dan is dit lentepakket echt iets voor jou!

Mijn meest waardevolle lessen van de afgelopen winter voor jou in één handig lentepakket bij elkaar. Inclusief 4 meditaties.

Meditatie: Doorbreek je verlatingsangst
Meditatie: Doorbreek je bindingsangst
Meditatie: Energetische koorden doorbreken
Bonus meditatie: Creëer je persoonlijke ruimte en stel grenzen

Let op: superbonus verloopt op 6 april 2020.

Voorjaarsvakantie

Yes, de voorjaarsvakantie is weer begonnen en ik verblijf op dit moment samen met mijn dochter, 11 deelnemers en 2 andere trainers op het zonnige Tenerife voor onze jaarlijkse retraite/transformatiereis. Heerlijk in de de zon werken aan je destructieve relatiepatronen waardoor je jezelf klaarstoomt voor die gezonde, gelukkige liefdesrelaties.

Ben jij er dit jaar niet bij maar wil je op een laagdrempelige manier gewoon vanuit huis toch iets doen om jouw persoonlijke, destructieve relatiepatronen te doorbreken dan is dit lentepakket mogelijk iets voor jou.

 

GEEN MUST MEER

Ook ik heb tijden gekend dat liefde meer leed dan liefde bracht maar wat ben ik blij dat ik nu gewoon kan genieten van een leven waarin een relatie geen must meer is. Liever geen relatie dan een relatie vol pijn en verdriet. Wat overigens niet wegneemt dat er iets mis is met een gezond verlangen naar een fijne relatie. Nee, natuurlijk is daar niets mis mee. Waar wel wat mis mee is, is een relatie die destructief is maar waar je geen afstand van kunt nemen omdat je dan in contact komt met een innerlijke leegte of een diep gemis wat ondraaglijk lijkt. Waar ook wat mis mee is zijn de relaties die fungeren als opvulling of invulling i.p.v.aanvulling.

 

HET IS TE LEREN

Gezonde, vreugdevolle, liefdevolle, fijne relaties zijn helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen. Desondanks is het te leren om gelukkig te worden in de liefde. In de eerste plaats met jezelf en van daaruit ook met de ander.

 

Relaties doen geen pijn maar brengen de pijn in je naar boven die al in je zit. Relaties brengen ook geen vreugde maar brengen de vreugde in je naar boven die al in je zit.

 

Interessant toch?

 

Wil je op een laagdrempelige, betaalbare manier gebruik  maken van mijn expertise? Dat kan!En je kunt de video’s en de meditaties net zo vaak beluisteren en bekijken als nodig is. Ze blijven jouw eigendom.

 

Lentepakket

Vandaar dit fantastische lentepakket waarin je maar liefst 4 uur aan video kunt bekijken, inclusief 4 meditaties die je zo vaak als je wilt kunt beluisteren en alle inzichten kunt opdoen die je nodig hebt om de hardnekkige, verslavende relatie dynamieken voor eens en altijd te doorbreken.

 

De video’s die je vindt in dit pakket zijn niet zo maar de eerste de beste video’s. Lees hieronder waar de Masterclasses en meditaties  inhoudelijk over gaan en voel of je hier behoefte aan hebt.

Wat zit er in het lentepakket 2020?

Alle webinars uit de challenge van afgelopen januari inclusief de meditaties. De meditaties die iedereen tijdens de challenge als zo ontzettend waardevol heeft ervaren en heel graag wilde terug luisteren. Nu kan het het. Dit is je moment.

 

Focus op je verlangens, laat oude relatiepatronen los en stoom jezelf nu tijdens het voorjaar klaar om deze zomer nog gezonde relaties en relatiepatronen in je leven toe te laten. Overal te volgen vanuit je huis, hotelkamer of waar je dan ook verblijft. Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding. Alle inhoud blijft tot jouw beschikking dus je kunt het net zo vaak bekijken en beluisteren als je wilt.

Wat zit er in het lentepakket 2020?

Alle webinars uit de challenge van afgelopen januari inclusief de meditaties. De meditaties die iedereen tijdens de challenge als zo ontzettend waardevol heeft ervaren en heel graag wilde terug luisteren. Nu kan het het. Dit is je moment.

Focus op je verlangens, laat oude relatiepatronen los en stoom jezelf nu tijdens het voorjaar klaar om deze zomer nog gezonde relaties en relatiepatronen in je leven toe te laten. Overal te volgen vanuit je huis, hotelkamer of waar je dan ook verblijft. Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding. Alle inhoud blijft tot jouw beschikking dus je kunt het net zo vaak bekijken en beluisteren als je wilt.

“Ik wil graag iets heftigs, maar ook iets heel moois met jullie delen. Vanavond, na de kinderen na bed te hebben gedaan, begonnen met de meditatie energetische koorden verbreken. Ik moet hierbij wel vermelden dat ik altijd een beetje sceptisch tegenover spiritualiteit heb gestaan.

 

Na het ontspannen van mijn lichaam heb ik mijn ex-partner, die onze relatie heeft verbroken, voor mij gevisualiseerd. Aan het einde van de sessie bij het doorsnijden van de koorden kwam er een emotie los die ik nog nooit had gevoeld. Wat een heftige reactie vanuit het diepste van mijn binnen. Wat een heftige ervaring maar toch met een heel bijzonder einde. Vanaf nu sta ik dus niet meer sceptisch tegenover spiritualiteit, het bestaat echt! Dankjewel!”

Masterclasses

MASTERCLASS 1

Dag 1: Wat is relatieverslaving, liefdesverslaving, co-verslaving, co-narcisme en codependentie?

Wat zijn de 9 typen relatie-liefdesverslaafden? Onderzoek welk type jij bent en welke gedragspatronen hierbij horen. We sluiten het webinar af met een meditatie om te aarden en te verbinden met je lichaam

MASTERCLASS 2 

Dag 2: De 5 stappen methode van leed naar liefde

We gaan de 5 stappen methode uit het boek van leed naar liefde uitgebreid behandelen en bespreken. Samen met mij kun je het gedrag, de overlevingsstrategie waar jij de meeste last van hebt  ontmantelen.  Op deze manier krijgt dit gedrag of deze overtuiging  minder macht en creëer je keuzevrijheid. De volwassene in jou heeft de regie inplaats van het gekwetste of aangepaste kind.

Tijdens dit webinar zijn er meerdere meditatie momenten om bij de kern van je probleem maar ook van de oplossing te komen.

MASTERCLASS 3

Dag 3: gezonde relaties en de wet van aantrekking

Deze ochtend onderzoeken we de kracht van de wet van aantrekking oftewel de wet van resonantie. Wanneer je weet hoe je deze wet voor je kunt laten werken kan dit je ondersteunen bij het vinden van een gezonde relatie.

 1. Onderzoek wat voor relatie je precies wilt.
 2. Visualiseer de manifestatie van jouw perfecte relatie
 3. Geloof in de relatie die je gemanifesteerd heb
 4. Gedraag je of de relatie er al is
 5. Zet proactief stappen
 6. Voel dankbaarheid
 7. Wees positief

We sluiten het webinar af met een meditatie waarin je bovenstaande stappen doorloopt. Hiermee kun je het aantrekken van een relatie waar jij naar verlangt naar je toe laten komen.

De opdracht voor deze derde dag van de challenge is:
Onderzoek jouw verlangen naar een relatie maar ook welke blokkaden er mogelijk nog tussen staan.

MASTERCLASS 4

Dag 4: De 3 stappen naar herstel van relatieverslaving en codependentie.

 1. Onthouding
 2. Voelen
 3. Oude wonden helen

De 3 verschillende vormen van onthouding stappen:

 1. Fysiek
 2. Mentaal/emotioneel
 3. Spiritueel

Bonusvideo: Wat maakt het zo moeilijk om verslavende relaties te doorbreken?

 1. Verstrikking ouder kind patronen
 2. Cognitieve dissonantie
 3. Traumabinding en de 10 tekenen
 4. Stockholmsyndroom
 5. Intermittent reinforcement
 • Ik was aan het kijken naar webinar 2 van de challenge. Je had een wit/roze trui aan en je boog je steeds wat naar de camera toe en je sprak met een lieve stem.

   

  Ik lag op de bank te luisteren en keek zo naar dat beeld. Op een gegeven moment kreeg ik de associatie dat ik in een wieg lag en jij een lieve moeder was die over de wieg boog en lief tegen mij sprak. Daar werd ik heel rustig van en was erg fijn.

   

  Natuurlijk moet ik een moeder worden voor mijn eigen innerlijk kind maar dit was ook wel even prettig! ?

   

  Bedankt voor de mooie webinars!

 • Dank je Claudia. Ik ben 53 en heb vele destructieve relaties gehad met vrouwen met een stoornis, de laatste vernietigend met een verborgen narciste. Ik heb nu zoveel geleerd van jou in een hele korte tijd. Levens veranderend... dat merk ik nu al. Voor het eerst voel ik liefde opkomen voor mezelf.

   

  Liefs, Nancy

 • Beste Claudia, Heb net het derde webinar van de challenge gezien. Ik wil je complimenteren. In het oerwoud van coaches steek je er mijns inziens bovenuit. Mooi hoe je zoveel verschillende mensen weet aan te spreken die allemaal op een ander punt in hun ontwikkeling / reis zijn.

   

  Groetjes, Annette

 • ‘Een kraakhelder en genuanceerd boek over relatie- en liefdesverslaving’

  Ik heb dit boek met ontzettend veel plezier gelezen. Claudia weet complexe materie inzichtelijk te maken door gedragsdynamieken in kaart te brengen en bruikbare praktijkvoorbeelden aan te dragen.

  Het boek geeft niet één oplossing voor genezing, maar brengt alle manieren van zelfwerk samen en geeft vervolgens een genuanceerd beeld van de methoden die je kunt inzetten om duurzaam van liefdes- en relatieverslaving te helen.

  Omdat de schrijfster spreekt vanuit haar eigen ervaring voel je je als lezer werkelijk aangesproken. Vaak herkenbaar en vol nieuwe inzichten. Een van de beste boeken over deze thematiek die ik ooit las!

  Eveline Vreeburg Schrijver
 • Het was mij een waar genoegen om aan dit  “kleine meesterwerk” van Claudia Krumme mee te mogen lezen.

  Een van de weinige boeken die het hele spectrum van relatieverslaving, liefdeverslaving en co-dependentie zo helder en herkenbaar beschrijft!

  Met bovendien praktische toepassingen.

  Dit boek is een mooie aanvulling op mijn eigenwerkwijze als Psychodynamisch therapeut. De zienswijze sluit naadloos aan op mijn manier van werken vanuit mijn eigen levens ervaring.

  “Het zou zomaar vele levens een stuk gelukkiger kunnen maken.”

  Warme groet, Christel Pol

  Psychodynamisch therapeut
 • Het is een zoektocht om te ervaren wat jou helpt. Het mag voor een ieder verschillend zijn. Het boek geeft je handvaten na herkenning en erkenning bij het lezen. Daarna is het aan jezelf om stappen te blijven maken.

  Groetjes, Winny

 • Ik ben heel blij met de aanschaf van het boek. Ik heb bewust de keus gemaakt om patronen te doorbreken en daar is dit boek een heel fijn hulpmiddel bij. Ik om uit een narcistische relatie en ook mijn voorgaande relaties waren niet heel rooskleurig. Ik besef dat de weg voor verandering bij mijzelf ligt. Inmiddels heb ik verschillende video's bekken van je en helpt het mij om te zien waar ik sta en op terug te vallen als ik neig voor het bekende te kiezen. Ik heb nog een hele weg te gaan, met vallen en opstaan maar dit boek was een van de beste cadeau's de ik mijzelf heb gedaan in 2019.

  Lieve groet, Jantien

 • Je boek is zo goed! Ik had nooit gedacht dat ik zo helder mijn eigen aandeel in de problemen zou kunnen zien en daar dan ook nog mee aan het werk zou gaan. Het is zo mooi om te merken dat je het zelf allemaal doorleefd hebt. Dat maakt de kracht van het boek nog sterker. Je weet heel goed waar je het over hebt. Dat ademt door het hele boek heen en maakt de inhoud ook zo geloofwaardig.

  Groetjes, René van Drimmelen

 • Wat een fantastisch boek! Zeer dankbaar met de aanschaf. Enorm herkenbaar allemaal en geeft veel helder inzicht in je manier van doen en denken. Heb hem nog niet helemaal uit maar duurt niet lang meer want het is zeer verhelderend en helpend om bijv angstgedachten te mogen loslaten. De openheid van Claudia aan het begin over haar eigen verleden raakte mij ook. Heel dapper en ik ben blij dat het boek extra bevestigt dat ik ook ver ben in mijn herstelproces:) Onwijze dank Claudia voor dit superboek!

  Groetjes, Fien

 • Ik vond het boek heel erg goed. Ben er ontzettend blij mee. Voor het eerst een boek waar alle facetten bij elkaar komen, met alle verschillende tools om jezelf te helpen. In hele duidelijke taal. Ik zag hier en daar wat taal-slordigheden, maar die hebben mij niet gestoord, de inhoud is te goed.

  Groetjes, Hannie

 • Eindelijk een duidelijk en compleet boek, ik las het in één ruk uit en heb nog noot zoveel aantekeningen gemaakt. Herkenning, erkenning, veel aha's en ook confrontatie. Claudia, je noemt de dingen gewoon zoals ze zijn en neemt geen blad voor de mond. Dankzij dit boek heb ik eindelijk inzicht gekregen in mijn relaties en ben ik dit intussen verder aan het uitspitten bij een psychologe. Dankjewel!

  Groetjes, Hennie

 • Ik ben heel blij met je boek. Het leest vlot en makkelijk en de uitleg over de verschillen tussen verlatingsangst, bindingsangst en codependentie is heel duidelijk. Bedankt voor dit boek.

  Groetjes, Sonja

 • Hoi Claudia,

  Wat een geweldig boek. Ik ben er nog mee bezig. Het is te veel om in een recensie te benoemen. Ben zo ontzettend content met jou boek. Heb veel aan de oefening met het schrijven vanuit kleine lyaatje zodoende de warmte Liefde en rust te vinden door mijn volwassen ik. Ik ben niet alleen zeg maar! Onder de pijn zit/ is heel veel liefde. Dank je Claudia!!! Heb in een mail naar jou iets meer kleur gegeven. Het is een proces waar jou boek bij ondersteund!

  Lya
 • Dank je wel Claudia, heerlijke meditatie, zo'n aangename stem. Voor het eerst weer echte visualisatie gehad.Het sterkt me, vertrouwen in eigen kunnen en warme gloed in mijn hart en middenrif.

  Peggy
 • Je bent geweldig Claudia!

  Katleen
 • Dank je wel voor je uitleg 🙏🏻 Ik vond het weer een hele mooie meditatie. Ik heb hele mooie dingen gezien.

  Klaartje
 • Ik ben heel veel bewust geworden. Dank voor deze mooie dagen.

  Dounja
 • Claudia, Dank je wel! Ik heb heel erg veel aan je challenge gehad! Ik weet wat ik moet doen en durf open en met vertrouwen naar de toekomst te kijken.

  Jenny
 • Ik moest zo huilen tijdens de meditatie. Je bent een inspirator Claudia.

  Jolanda
 • Het was mooi om het jaar 2020 mee te beginnen hartelijk dank.

  Monique
 • Ik kan uren naar je luisteren! Dank je wel.

  Marit
 • Wederom fantastische webinars! Enorm bedankt!!!

  Debby
 • Fijne dag. Erg veel informatie. Geeft inzichten en mogelijkheden tot verandering.

  Groetjes,

  joke

   

 • De dag was heel leerzaam en helend.

  Zelfliefde is de sleutel tot geluk.

  Groetjes,

  Mila

 • Mooi event voelde vooral liefde. De adem sessie was super waardevol.

  Het was een hele fijne dag.

  Groetjes,

  Peter

 • Hele mooie dag met nieuwe inzichten. Ik zou het event aan iedereen aanraden. Leerzaam voor iedereen.

  Xxx

  Maria

 • Bij de binnenkomst voelde ik een hele positieve energie ik voelde dat ik welkom was. Ik heb hele mooie inzichten en herinneringen aan het event over gehouden. Ik zou het event zeker aanraden.

  Warme Groet,

  Jose

 • Wat een mooie dag. De innerlijk kind opdracht vond ik heel mooi.

  Ik voelde een hele warme band.

  Xxx

  Josefien

 • Heel leerzaam ook al zit je in een gezonde relatie komen er nog steeds dingen naar boven van vroeger. Ik zou het event alleen aanraden aan mensen die ook echt willen veranderen anders heeft het geen nut.

  Xxx

  Soraya

 • De dag is door mij als geweldig ervaren. Tot in de puntjes geregeld.

  ik zou het event aan iedereen aanraden. Boodschappen die duidelijk met iedereen gedeeld moeten worden.

  Vriendelijke Groeten,

  Marco

 • Interessante dag. Veel inzichten gekregen. Ik vond de meditatie tijdens het event heel fijn.

  Groetjes,

  Ellis

 • De dag was goed verzorgd in alle opzichten. De communicatie was heel fijn. Goede presentatie Claudia!

  Xxx

  Agnes

 • Het was een superdag. Wauw!

  Ik zou de dag zeker aanraden.

  Groetjes,

  Caroline

 • Top dag! Nieuwe inzichten gekregen. Ik zou de dag zeker aanraden.

  Groetjes,

  Annemiek

 • Super mooie dag. Inzichten gekregen. Ik wil je heel erg bedanken voor deze dag. De ademsessie was ook heel fijn.

  Groetjes,

  Eduard

 • Dank je wel, heerlijke meditatie, zo'n aangename stem. Voor het eerst weer echte visualisatie gehad.Het sterkt me, vertrouwen in eigen kunnen en warme gloed in mijn hart en middenrif.

 • Super dat ik deze video's zo vaak als ik wil opnieuw kan bekijken. Ik hoor altijd weer iets nieuws waar ik wat mee kan.

 • Back to real life.. Na een intens liefdevol, enerverende en inspirerende innerlijk kind retreat op Tenerife. Mijn batterij is weer fully loaded, mooie inzichten opgedaan, innerlijk kind stukken mogen helen in een ontspannen, liefdevolle sfeer. Het innerlijk kind retreat is een absolute aanrader! @Changes Counseling Center, Claudia, Wilna & Marian super bedankt! Dikke zoenen.

  Marsha
 • Terug van Tenerife, waar ik een ontzettend mooie liefdevolle week heb mogen meemaken in het kader van het innerlijk kind. En eerlijk waar, ik heb nog nooit zoiets fijns ervaren. Zoveel warmte, vertrouwen, veiligheid en leerzame momenten terwijl we genoten van de schitterende omgeving, het heerlijke eten en het super relaxte programma waar ik me vol in stortte. Het ademen is m’n favoriet, maar ook de verlichtende "dik-chas" in de morgen van Wilna en Marianne waren een kroon op de dag. Dank je Claudia! Je was top!

 • Wat tovert een terugblik op de adem- en yoga retraite met Claudia, Wilna (Narayana) en Marianne een zalig grote glimlach op mijn gezicht!

  Ik koester vele mooie herinneringen in mijn hart: 's morgens op eigen ritme wakker worden op een paradijselijke plek, wetende dat er een lekker en gezond ontbijtbuffet op je wacht. Daarna mantra's zingen en heerlijke energie ontvangen, yoga beleven en luisteren naar de wijze woorden van Narayana. M'n hart ging elke keer een beetje meer open staan. En niet alleen bij mij, merkte ik. Het eerlijk en veilig delen van ervaringen met de andere vrouwen zorgde ervoor dat er al gauw met elke vrouw een soort van veilige band ontstond.

  's Middags was er lekker lang tijd voor jezelf en om te genieten van de zon, het eiland, de anderen... Daarna dan ademen (daar kwam ik voor en dat voelt altijd fantastisch!) en familieopstelling (hoe leerrijk was dat zeg!) en dan een super heerlijk avondbuffet (local fresh veggie food!).

  Ik heb ontspannen, gelachen, genoten, gehuild, geheeld, alweer veel bijgeleerd, gegeven, ontvangen, vriendinnen gevonden, verbondenheid gevoeld... en een mega-fantastische reis gehad ! Ik voel me ontzettend dankbaar én mijn besluit staat vast: volgend jaar wil ik terug mee!

  Els
 • De yoga en adem retraite op Tenerife vond ik zeer waardevol, zowel breed als diepgaand. Het heeft mij opnieuw de essentie van mijn eigen trainerschap doen ontdekken. Je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om ‘terug te keren’. Gelukkig met ruimte voor humor en eigengereidheid. Pracht begin van elke dag met meditatie en behandeling van de yama’s, dan de middag met de ademsessies die mij van een verkrampt naar een open bewustzijn hebben kunnen brengen, vooral dankzij een zeer goede begeleiding van Wilna, Claudia en Marian. Goede, deskundige en liefdevolle trainers!

   

  Fokko Ketel
 • De week op Ibiza was voor mij het begin van mijn herstel. Boven op de berg in de villa, voelde ik voor het eerst weer. Sindsdien heb ik grote stappen kunnen zetten. Maar die beslissing om samen met een vriendin op retraite te gaan, daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Het was echt het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven.

  Simone
 • De week op Ibiza, was voor mij erg helpend om het materiaal van de online cursus, beter te begrijpen.

  Direct ondergedompeld worden in de ervaring, het delen met mensen, die met dezelfde thematiek worstelen in hun leven. Het gevoel, dat je dus niet de enige bent .

  De steun en liefde ervaren van zowel de professionele begeleiders, als van de medecursisten.

  De rust van de mooie natuur om je heen.

  De variëteit van de cursus, telkens komt er weer een andere manier om aan jezelf te werken, aangereikt.

  Alles in een veilige omkadering.

  Super waardevolle ervaring.

  Dank je Claudia.

  Liefs Mulders Rita

 • De week op Ibiza , was voor mij erg helpend om het materiaal van de online cursus, beter te begrijpen.

  Direct ondergedompeld worden in de ervaring, het delen met mensen , die met dezelfde thematiek worstelen in hun leven. Het gevoel, dat je dus niet de enige bent .

  De steun en liefde ervaren van zowel de professionele begeleiders, als van de medecursisten.

  De rust van de mooie natuur om je heen.

  De variëteit van de cursus, telkens komt er weer een andere manier om aan jezelf te werken, aangereikt.

  Alles in een veilige omkadering.

  Super waardevolle ervaring.

  Dank je Claudia.

  Liefs Mulders Rita

 • Mijn hele leven ben ik een gever geweest. Nu was/werd het tijd dat ik mezelf iets gunde en dat is de online training bij Claudia te volgen. Ik ben een aantal maanden verder maar is de beste investering ever.

  Groetjes Elly Smit

 • Claudia voor jou een heel groot compliment voor de opbouw en inhoud van de online training. Ben inmiddels bij week 8 en maak er elke week ruim tijd voor vrij om er mee aan de slag te gaan.

  Schrijf heel veel met mijn innerlijk kind, voel me daar prettig bij en het helpt om onrust van me af te schrijven.

  Het resultaat na 7 weken training is dat ik me veel sterker voel en veel dichter bij mezelf kom. 6 van de 7 dagen voel ik me goed en sterk en soms een dagje wat minder maar totaal niet meer te vergelijken met 7 weken geleden. De controledrang is veel minder geworden, en al vind ik het soms lastig, ik geef er niet meer aan toe.

  Heb mezelf een “pieker kwartiertje” per dag gegeven om nog na te mogen denken over mijn ex. Wat 7 weken geleden de hele dag in mijn hoofd zat heb ik nu teruggebracht naar een kwartier en sommige dagen wat langer.

  Ben soms wel bang voor een terugval maar laat het allemaal maar gebeuren. Geniet nu vooral van het “vrije gevoel” en weet dat het allemaal goed gaat komen.

  Nogmaals bedankt!

  Hilde

 • Tijdens een moeizame relatie kreeg ik van een vriendin een artikel toegestuurd (over Claudia) wat ging over relatieverslaving en codependentie. Toen ik het las begreep ik dat dit over mij ging. Ik was geschokt…

  Claudia maakte op mij een prettige indruk. Door het delen van haar ervaringsdeskundigheid voelde ik mij meteen op mijn gemak en werd ik in deze sfeer van vertrouwen uitgenodigd eerlijk naar mezelf te kijken. De herkenning en erkenning van mijn patronen maakten dat ik me gezien voelde en niet alleen stond. De onderliggende redenen van mijn moeizame relaties werden steeds meer duidelijk en mijn relatie veranderde enorm. Doordat ik veranderde, veranderde mijn partner mee.

  Uiteindelijk is hij ook in therapie gegaan om aan zijn individuele thema’s te werken. Ongeveer een half jaar later zijn we samen in relatietherapie gegaan. Claudia zegt dat wij één van de uitzonderingen zijn. Desalniettemin zijn wij heel blij met deze nieuwe vorm van spiritueel partnerschap “.

  Liefs, Monique uit Den Haag

 • “Toen ik Claudia Krumme vond zat in een manipulatieve relatie met een narcist waar ik op eigen kracht niet uit kwam. Claudia begreep wat ik doormaakte. Zonder te oordelen luisterde ze mijn verhaal aan. Al snel kreeg ik door dat ik echt leed aan relatieverslaving en codependentie. Tijdens het traject heb ik veel onverwerkt verdriet kunnen uiten.Ik kreeg veel inzichten, werd steeds krachtiger en vond mezelf steeds meer waard.

  Nu, 6 jaar later heb ik een (nieuwe) gezonde, gelijkwaardige relatie. Ik stel gezonde grenzen en zal deze nooit meer verbreken. Mijn verleden heb ik een plek kunnen geven. Dat was toen. Ik leef nu gelukkig! Mijn dank is enorm want leven zonder een relatieverslaving is zoveel fijner”.

  Merel uit Haarlem

 • Wat een geweldige, leerzame dag was dit weer! Ik ging 10kg lichter qua gevoel naar huis dan dat ik aankwam. Veel gevoeld, veel gehuild, veel gedeeld. Heb weer inzichten gekregen waar ik mee verder kan. Heel erg bedankt!

 • ik vond het zomerpakket één van de meest waardevolle pakketten in persoonlijke ontwikkeling dat ik al heb doorlopen. Zeer aanvullend aan het boek. De video's zijn verdiepend. Je begint alle samenhangen te zien.
  ik ben al lang bezig met persoonlijke ontwikkeling maar codependentie en relatiepatronen was iets waar ik overheen heb gekeken.
  Ik heb alle woorden ingeslikt bij wijze van spreken en waar je eerst soms denkt dat is niet zo van toepassing op mij stel ik later vast dat er heel veel van toepassing is op mij. Bijv. emotioneel bewustzijn zei me in het begin minder maar snap nu inderdaad dat mijn grenzen niet duidelijk waren of zijn.
   
  Dit heeft mijn kijk op relaties definitief veranderd. Het is fundamenteel voor begrip over onze dagelijkse omgang met mensen en partners natuurlijk in het bijzonder.
   
  Persoonlijk heb ik nog een weg af te leggen. Ik ervaar inderdaad dat als je bewust stopt met een overlevingsstrategie dat je die pijn voelt. Ik snap dat dit inderdaad een 'relatieverslaving is". De neiging tot herval is groot en je moet inderdaad stoppen/onthouden om het patroon te doorbreken. Comfortabel worden met het oncomfortabele is een uitdaging omdat je die pijn/angst voelt en er van af wilt. Het innerlijk kind-werk en meditaties kunnen daarbij helpen maar snap dat het ook tijd nodig heeft. Je pijn niet uitbesteden aan een strategie, zelfliefde is actie.
   
  Mijn keuze is gemaakt: ik wil geen relaties meer met emotioneel onbeschikbare partners en zelf is er werk aan de winkel. Nu vooral door bewustwording. Ik wil er mij nog steeds verder in verdiepen.
   
  Bedankt en zeer waardevol.
 • Hallo Claudia,

  Heel dankbaar dat ik dit zomerpakket besteld heb.
  Al de video's zijn heel waardevol en vooral ook de meditaties.
  Ook de invalshoeken zoals je het aanreikt zijn interessant.
  Ik zelf ben ze nu de derde keer aan het bekijken en werk ermee.
  Dus ben ik zeer tevreden.
  Vriendelijke groeten,
  Jeannine
 • Hallo Claudia
  Het zomerpakket heeft me heel veel deugd gedaan in mijn proces en heel hard geholpen. Ik ben er nog niet mee klaar. Een maand is niet voldoende om het me allemaal eigen te maken. Ik ben nog steeds bezig bepaalde patronen met de 5 stappenmethode verder blijvend te ontmantelen. Ik voel dat ik regelmatig terugval in een overlevingsstrategie en het precies denk nodig te hebben om even adem te kunnen happen... en toch weet ik dat dit niet zo is... ik kan mezelf keer op keer het vertrouwen geven maar niet altijd op elke moment.
  Ik heb het pakket ook niet chronologisch geluisterd maar eerder gevoeld waar ik op dat moment nood aan had of mee bezig was en geplukt wat me dan verder bracht.
  Ik ben gelukkig wel zover dat de relatie volledig ten einde is... Ik hoef het rondje precies niet meer te lopen... Ik lijk ook steviger te staan in mijn gedachtewereld als ik opnieuw zou daten. Ik lijk veel minder naïef en veel selectiever precies. Ik hoop dat dit ook zo is in het echte leven...
  De combinatie van de meditaties met de webinars vond ik vooral heel fijn. De meditatie van de tovertuin heeft me denk ik enorm geraakt. Ik heb die ook veelvuldig geluisterd tot ik het zelfstandig kon toepassen.
  Ik merk dat ik weer een stapje verder ben aan de boeken die ik gehaald heb uit de bib.  Ze gaan nu allemaal over veerkracht, zelfliefde en zelfcompassie...
  Dankjewel voor het delen van al deze kennis en ervaring !!
  Warme groeten
  Ines
 • Hoi Claudia,

  Ik vond het zomerpakket ontzettend waardevol en heb er veel aan gehad.

  Erg herkenbaar om patronen te ontmantelen en kindstukken te verwerken en nieuw gedrag in te zetten.

  Het meest waardevol vond ik de meditaties en de praktische tools.

  Ik heb geen opmerkingen verder.

  Ik heb inmiddels het pakket aan minstens drie anderen geadviseerd die het ook gekocht hebben.

  Zij zijn collega’s/cliënten van mij.

  Ik had info aangevraagd over de inzet van het materiaal bij cliënten en een cursus hieromtrent.

  Ik zag het al voorbij komen op facebook.

  Dank je wel!

  met vriendelijke groet,

  Sylvia

 • Het is een heerlijke opleiding, Claudia! Ik ben erg blij dat ik er bij ben. Marian is een fantastische trainster. De locatie is gezellig, de sfeer is top en het eten heel lekker 😊  Fijn ook dat jij er ook bij bent, Claudia, om af en toe een bruggetje te leggen.

  Warme groet, Els

 • "Ik wil toch nogmaals zeggen dat ik via het traject bij jou voor het eerst echt verandering bemerk. In zelfliefde. En daarmee verandert mijn verhouding tot het leven en tot de mensen om me heen ook ten goede! En ik had al zoveel gedaan."

  Liefs Anna

 • Hallo Claudia,

  Wat was het een dag. Famillie-opstelling 1.0. Heftig maar mooi en gevuld met veel nieuwe inzichten. Nancy is een bijzonder persoon die perfect is als begeleider voor dit soort dagen. Mijn complimenten.

  Daarnaast is Josefine een grote toegevoegde waarde geweest op deze dag. Wat een mooi mens!!!

  Met als afsluiter de ademsessie van Marian wat voor ieder een mooie afsluiter was.

  Het was een prachtige, fijne en respectvolle groep mensen van elkaar. Heel blij dat ik me heb aangemeld.

  Bedankt dat ik mee mocht doen.

  Groeten, Nelly

 • Ik vond het een hele waardevolle en bijzondere dag. De groep voelde vertrouwd en was fijn om mee te werken. Ik vond Nancy erg bekwaam en een fijne coach. Ze wist met haar vraagstelling tot de kern van het probleem te komen. Ik kwam bij mijn eigen opstelling slecht bij mijn diepe gevoelens, maar dat is nou net mijn probleem ;-). Toch gaf de opstelling mij nieuwe inzichten.
  De andere opstellingen kwamen wel ontzettend bij mij binnen, raakte me en behandelde allemaal een voor mij herkenbaar thema.
  Ik weet niet wat precies maar het doet wel wat met mij. Dit was mijn eerste grote opstelling en zeker niet de laatste.
  De ademsessie was een mooie en fijne afsluiting van deze mooie en leerzame dag.
  Lieve groet Edwin
 • De familieopstelling voor mij was heel bijzonder. Mooi om van een 'afstand' te kunnen kijken wat er gebeurd binnen het gezin, waar ik uitkom. Het heeft me bevestigd, wat ik al vermoedde, nl dat ik sowieso niet op mijn plek sta. De laatste maanden kwam bij mij al meer de vraag op, of ik mijn leven wel leef. Voel me al wekenlang leeg en heb geen energie. Een beetje burn out achtige klachten. Dit kwam ook naar voren in de familieopstelling; dat ik voor mijn ouders en mijn broer heb gezorgd en dus niet voor mijzelf. De verwarring, verstrikking en symbiose binnen mijn familie (werk ook samen met mijn broer, wat het er in dit opzicht niet makkelijker op maakt). Hierdoor heb ik mijn behoefte om gezien te worden, het gat op te vullen etc buiten mijzelf gezocht, wat maakte dat ik op niet beschikbare mannen viel/val, mijn codependentie. Het was heel fijn te voelen hoe het is op mijn eigen plek te staan. Het is wel een beetje hoe nu verder... wat moet ik doen, of juist wel niet doen. Mijn leven lang heb ik dit zo gedaan en het is niet makkelijk dit te turnen. Dus voel nog wel enigszins verwarring. En dacht dat ik mijn codependent gedrag / verlatingsangst wel enigszins opgelost had, maar dat blijkt dus toch van niet. Als ik me verbonden voel met iemand, heb ik veelal de neiging me te versmelten met diegene. Voel wel steeds meer een soort split tussen de behoeftes van mijn kleine meisje en van mij als volwassen vrouw. Ook dit werd deze dag bevestigd, omdat ik uit de familie verstrikking wil.
  De ademsessie aansluitend was ook heel bijzonder en rustgevend. Heel mooi om de dag zo af te sluiten.
  Ik kijk dus echt terug op een hele fijne en bijzondere dag. Een soort nieuw begin, nu te gaan zorgen voor mijzelf! Alleen vraag ik mezelf nog wel af, hoe? Want ik heb nooit geleerd om voor mezelf te zorgen...
 • De nieuwe begrippen counter-dependentie en interdependentie wekken mijn aandacht.
  Ik wil je bedanken voor jouw prachtig werk. Het heeft me 2 jaar gekost vooraleer ik kon “zien” of “aanvaarden" dat codependent gedrag ook mijn gedrag was. Ik leer veel van jou, ook al volg ik het programma niet helemaal zoals de bedoeling is. Het heeft ook een tijdje geduurd vooraleer ik de waarde zag van het contact met het innerlijk kind. Het heeft me al zoveel rust gegeven. Het is ook prachtig om te zien hoe jij steeds verder openbloeit en verder groeit in jouw programma. Ik vind het ontzettend knap hoe goed jij deze zaken kan verwoorden, met respect, warmte en voldoende neutraliteit. Dank je!
  Liefs,
  Anja
 • Opleiding van leed naar liefde

  Vorig jaar september ben ik gestart met de opleiding van leed naar liefde, het was de eerste keer dat de opleiding gegeven werd vanuit Counseling Center Changes en dat was een hele bijzondere ervaring.

  Enerzijds voelde het als een soort bekroning op het lange pad dat ik heb afgelegd en nog steeds afleg in zelfontwikkeling.  Ik heb een lange weg achter de rug waarin ik door meerdere narcistische partners terug gespiegeld kreeg dat ik kampte met co-dependancy issues. Een pijnlijke en moeilijk ontdekking die ik toentertijd deed maar daar verantwoordelijkheid voor nemen heeft me immens veel gebracht. Het heeft me opgeheven uit de rol van slachtoffer zijn van deze dynamiek naar een tot wasdom gebloeide vrouw die in staat is gezonde relaties aan te gaan vanuit het hart in plaats vanuit pijn.

  In mij was er een diep verlangen om alles dat ik geleerd, geheeld en ontdekt had te gaan delen met mensen die met dezelfde thema’s worstelde en ze te begeleiden op hun weg van herstel. Maar hoe dit praktisch aan te vliegen?

  De opleiding van lief naar leed diende zich aan en daarmee ook een praktische weg om mijn wens en verlangen om met deze thematiek gericht te werk te gaan en anderen te begeleiden.

  Ik heb de opleiding als enorm verrijkend ervaren, Marian Verschuren heeft een hele mooie en heldere manier van informatie aanreiken en tevens geeft ze een mooie en krachtige bedding waarin de verschillende oefeningen mogen plaatsvinden om de verschillende technieken persoonlijk te ervaren en oefenen. Ondank ik al de nodige ervaring had heeft de opleiding me enorm verrijkt en ook veel meer zelfvertrouwen gegeven in mijn persoonlijke zijn maar ook op professioneel vlak in het begeleiden van mensen met een hulpvraag aangaande hun relationele dynamieken.

  Een mooie extra was doordat de deelnemers een verschillende achtergrond hadden de kennis, input en ervaring van de deelnemers heel mooi ingezet werd tijdens het werken aan casussen. Deze manier van ‘eigen maken’ van de technieken heb ik als uiterst waardevol en bekrachtigend ervaren.

  Binnen het therapeutische wereld laat het begrip, kennis en inzicht  aangaande co-dependancy en relatieverslaving helaas nog te wensen over, dit maakt deze opleiding een die naadloos aansluit bij de behoefte van veel mensen met een hulpvraag aangaande deze thematiek.

  Zoals benoemt dus een enorme verrijking en voor mij persoonlijk een bekroning op de weg die ik tot nu toe heb mogen afleggen.

 • Hoe mooi hoe je dit beschrijft; het valt allemaal samen. Vandaag heb ik nav de afgelopen dagen webinar mijn werkgever aangegeven wat zijn (demotiverende) feedback bij mij doet en hoe het ook anders zou kunnen. Na een open gesprek (ook over mijn oude wond/patronen en hoe ik mij hier nu over bewust ben) kwamen we voelbaar nader tot elkaar en bleek dat hij zich door mij ook afgewezen voelt. Een goede bewustwording voor ons beiden om samen onze oude patronen te gaan doorbreken. Dank je wel!

  Miranda

 • Dank je zeer inspirerend webinar, heb je challenge al eerder gevolgd en je boek besteld....heel veel dank mooi mens ben je!

  Liefs, Tine

 • Ik wil je bedanken voor het afgelopen webinar. Heeft veel bijgedragen aan het proces waar ik inzit! Ik ben onder de indruk van hoe jij je presenteert en je kennis en ervaring integreert. Dank!

  - Meta

 • Uit nieuwsgierigheid aangemeld en dit slaat in als een bom.. Voor het eerst voel ik dat ik iets kan met al deze confronterende informatie.

  Groetjes, Karin

 • Heb via de Bewustzijnschool een heel bijzonder ademsessie mogen meemaken. Goede begeleiding, mooie opzet, prachtige muziek, mooie lokatie en oh zo'n diep werk! Hartelijk dank Claudia voor deze bijzondere ademsessie!

  Suvana Amsterdam
 • De tranformational breath workshop was een verademing! Lichamelijk kreeg ik er meer energie van, voel ik mij lichter en gezonder. Daarnaast heeft het mij geholpen om emoties die vastzaten in mijn lichaam los te laten. Goed ademen is een belangrijke en gezonde leidraad wat mij vertrouwen in mijn lijf en kunnen geeft.

  Wendy Gorinchem
 • Since the 'Reclaim your breath' seminar in October a lot of things changes in my life positively. Many thanks for introducing the transformational breath to me in a very comfortable and professional seminar.

  Seda
 • Heel fijn en helder. goede kijk op de toekomst. Fijn ook dat ik nu eindelijk weet waar het vandaan komt.

  Femke

 • Dank je wel Ik vind je super tof, menselijk , kundig en professioneel

  Anja

 • Dit is het beste dat ik ooit geleerd heb hierover, heb al zoveel gelezen en geleerd over dit onderwerp. Op dit moment ben ik aan het proberen weg te gaan van een toxische relatie, een geschenk uit de hemel deze mini cursus, dank dank. Fijne ervaring biedt perspectief!

  Ilse

 • Positieve ervaring. Fijn om bepaalde gedachten te herkennen en ermee aan de slag te gaan

  Caroline

Jouw investering voor dit gave lentepakket

Vroegboekkorting

Ik ga vandaag 12 februari écht op retraite. Tijd voor bezinning en nieuwe energie en inspiratie op te doen. Tot 5 April kun je dit pakket aanschaffen voor €97,-  i.p.v. €147,-.

Ik houd van bonussen, leuke acties en speciale aanbiedingen! Dus… als jij je lentepakket besteld vóór 6 april krijg je als bonus:

 

Meditatie neem je persoonlijke ruimte in en stel grenzen in.

 

Dit pakket is écht een éénmalige aanbieding en te bestellen tot 6 april 2020.

PS: alle video’s staan op Youtube maar zijn na aankoop uiteraard alleen voor jou zichtbaar met de speciale link.

Dus:
De superbonus loopt tot zondag 6 April.