Team CCC

Op deze pagina vind je onze therapeuten en coaches die professioneel opgeleid zijn maar tevens ervaringsdeskundig zijn op het gebied van relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst, bindingsangst en/of narcistisch misbruik.

Lees wie ze zijn en voel met wie je een een afspraak zou willen maken. Na een eerste afspraak voel je wat deze persoon je kan bieden maar ook of er een daadwerkelijke klik is. Na de eerste sessie maak je de keuze of je afspraken wilt maken voor een vervolgtraject.

Van leed naar liefde therapeuten

ccc-retreats-trainers-josefien

Josefien

Je kan nooit gelukkig “worden”. je kan alleen gelukkig zijn hier, nu en zonder reden.

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik last gehad van angsten. Ik had ze in alle soorten en maten, maar de heftigste waren die over mijn eigen lichaam. Ik projecteerde volledige doemscenario’s op mezelf en wat me wel niet allemaal kan overkomen… Ik heb ontzettend veel wanhoop en verdriet gevoeld en het heeft me tonnen met energie gekost.

Dankzij het ademwerk en de kennis over emoties en wat deze mij te vertellen hebben, heb ik dit totaal kunnen transformeren tot een “magisch volwassene” 😉 Ik besefte me dat ik me focuste op datgene wat me angst aanjoeg en dat ik dat dus zelf deed. Het goede nieuws was dus dat ik het ook weer zelf kon veranderen!

Ik daag mezelf uit dat alles mogelijk is en dat alles wat mijn hart maar wenst tot uiting komt. In mooiere vormen dan ik zelf had kunnen bedenken.

Mijn hart knalt bijna uit elkaar als er mensen bij me komen voor een Transformational Breath® ademsessie of een emotiecoachsessie en ik zie bij afloop het gezicht stralen. Dat ze meer ontspannen, energieker en blijer zijn. Wanneer ze aan me vertellen waar ze mee struggelen en ik hen inzichten mag geven die ze verwonderen of geruststellen. Dat geeft mij vervulling.

Ik hou van een praktische “paardenmiddelen” aanpak. Ik gebruik alleen methodes waarvan ik weet dat ze écht werken. Ik hou het simpel en geloof in het zelfhelende vermogen wat binnen in ons zit. Ik help dat alleen maar te activeren. Alles wat we nodig hebben zit in ons. Daar hoeven we alleen maar aan herinnerd te worden!

Liefs Josefien
Adem- en emotie coach

Sharon

In elke traan bevindt zich een ongevonden geluk!

Mijn turbulente jeugd was verre van gelukkig te noemen. Op jonge leeftijd heb ik o.a mishandeling, door mijn vader en emotionele verwaarlozing en zelfdoding van mijn moeder ervaren. Ondanks deze ingrijpende en tragische ervaringen heeft iets in mij zich altijd gedreven gevoeld om geluk en welzijn te ervaren.

Al jong was ik toch in staat om in kleine momenten geluk en een gevoel van ‘vrijheid’ van mijn omstandigheden te creëren en ervaren. Eenmaal volwassen ben ik vol overgave in allerlei vormen van zelfontwikkeling gedoken.

Je zou kunnen zeggen dat ik op veel vlakken in de ‘min’ ben gestart en een lange weg heb moeten afleggen om eerst ‘neutraal’ en vervolgens in de ‘plus’ te komen.

Het leven heeft me meermaals ‘gedwongen’ om helemaal opnieuw te moeten beginnen.

Nu ik mezelf in de ‘plus’ bevindt kan ik mijn passie leven en anderen begeleiden om hun koers te vinden naar hun innerlijke kracht, schoonheid, heling en vreugde. Waarin mijn basis en uitgangspunt een schat aan levenservaring is.

Het is mijn kracht om overal iets ‘positiefs’ uit te halen en om met visie, liefde en compassie je te ondersteunen op je weg vanuit CCC.

Liefs, Sharon

Energetic facilitator & counselor

Mariët

Veranderlijkheid is onze natuur

Dit kreeg ik een keer te horen van een goede vriendin die al jaren Boeddhist is. Ze merkte het op nadat ik een ingewikkeld verhaal vertelde over het aan en uitmaken met een van mijn vrijers. En sindsdien is het mijn motto. Alles verandert voortdurend, geen moment is hetzelfde. Er zijn grote en minder grote veranderingen in mijn leven geweest.  Een Afrikaans Filmfestival oprichten bracht een significante verandering in mijn leven. Een langdurige relatie ook. Moederschap ook. Scheiding ook. Kanker heeft ook weer voor de nodige veranderingen gezorgd. Mijn eigen veilige plek vinden ook. Een nieuwe liefde ook weer.

Niets is blijvend en weet ik dat door te leven we pijn kunnen lijden. Inmiddels heb ik geleerd dat door onder andere bewust verbonden ademsessies te doen we die pijn aan kunnen kijken, onze mechanismen kunnen onderzoeken en dat die getransformeerd kunnen worden. Bewust verbonden ademen is een geweldige manier om tot inzichten en zelfliefde te komen. Ook als je het nog nooit hebt gedaan. Maar zeker ook als je net als ik al 15 jaar ‘ademt’.

Ik geef met veel plezier op donderdagavond om de week de ademworkhop bij Counselling Center Changes. Iedere workshop is weer anders, net als het leven. Geen moment is hetzelfde, geen ademsessie hetzelfde. En de te ontdekken schoonheid is dat er iets is, dat er altijd is, dat ben jij.

Christel

Het raakt me nog geregeld maar het ontregelt me niet meer!

Ik heb een passie voor schoonheid. Ik heb in 2016 na 22 jaar mijn prachtige kapsalon verkocht omdat ik van “binnen naar buiten” wilde gaan werken met mensen i.p.v. “van buiten naar binnen”.

Van kinds af aan herken ik het kleine meisje of jongetje in de ander maar ook de schoonheid de een ieder in zich heeft, zoals Plato zei ‘schoonheid is zichtbaar geworden liefde’ en die liefde raak ik graag weer aan in de ander. Waardoor er weer zelfliefde mag ontstaan.

Als therapeut werk ik vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen, liefde en respect. Ik werk psycho-dynamisch en doelgericht en sta samen met jou stil bij de vorm die jouw leven heeft aangenomen. Zodat je weer contact kan maken met jouw essentie, die je werkelijk bent. Wat maakt dat je de regie kan hernemen over jouw eigen leven.

Ik draag met hart en ziel mijn bijdrage bij CCC.

Liefs, Christel
Psychodynamisch therapeut

PS: mogelijkheden tot vergoeding d.m.v. de aanvullende zorgverzekeraar

Nicky

Het mooiste is om jezelf te worden!

Ik heb de oevers van mijn eigen geest en lichaam bezocht en aangekeken en voel mij krachtig en ik heb focus. Ik kom uit een gezin met een narcistische moeder en een verslaafde vader en ze waren niet beschikbaar. Voor mijn gevoel deed ik er niet toe en mijn zelfvertrouwen was erg laag. Door bewustwording van mijn patronen en triggers ben ik nu in staat om mijn gevoel van onveiligheid te voelen en er bij stil te staan en me te realiseren dat ik ‘nu’ veilig ben. Dit geeft mij balans en flexibiliteit om keuzes te maken die voor mij belangrijk zijn. Ik voel mij krachtig en ik heb innerlijke rust.

Ik sta naast je en geef je de ruimte om je eigen onderzoek te doen, aanpassingen te maken, te nuanceren en te kijken wat er nodig is. Ik werk vanuit authenticiteit en werk naar jouw authenticiteit toe. We onderzoeken alle overtuigingen, strategieën, belemmerende gedachten, de emoties die daarbij horen, somatische klachten, secundaire winst, kern, doel en zingeving. Ik werk psychodynamisch en zet bij jou in wat er nodig is. Ik werk aan datgene wat er op dat moment aandient en wat er gezien en gevoeld moet worden met het in acht houden van de hulpvraag en het doel.

Liefs, Nicky
Psychodynamisch therapeut

PS: mogelijkheden tot vergoeding d.m.v. de aanvullende zorgverzekeraar