Ben jij een zelfstandige en succesvolle vrouw of man, maar geef je structureel voorrang aan de behoeften en wensen van een ander boven die van jezelf? Heb je genoeg van dit patroon en wil je voor eens en altijd afrekenen met deze hardnekkige dynamiek?

Als geen ander heb ik herstel en heling van codependentie-patronen in al mijn cellen doorleeft! Ik was succesvol op alle vlakken van mijn leven, maar voelde diep van binnen dat ik nog niet de beste versie van mijzelf was, dat ik nog niet mijn mooiste leven leefde.

ccc-jaarprogramma-relatieverslaving-blok-1

Dat gevoel ken je? Dan komt dit je waarschijnlijk ook bekend voor…

 • Je past je snel aan anderen aan;
 • Je vindt gezondegrenzen stellen en behouden moeilijk;
 • Jezelf eerlijk en oprecht uitspreken geeft enorm veel spanning;
 • Je maakt andermans behoeften belangrijker dan die van jezelf;
 • Je hebt moeit met een gezond gevoel van eigenwaarde;
 • Je zit vaker in je hoofd dan in je lichaam;
 • Je bent boos over hoe het is gelopen in je leven;
 • Je bent onveilig gehecht vanwege emotionele verwaarlozing in je jeugd.
 • Je bent iemand die graag controle heeft;
 • Je hebt een kritische stem naar jezelf die veel pijn veroorzaakt in je leven.

Inmiddels weet ik: er is een uitweg. Een oplossing met blijvend resultaat!

Ik heb herstel van verschillende verslavingen (waaronder middelen verslaving, relatieverslaving narcistisch misbruik en een eetbuien stoornis) aan den lijve ondervonden. Onderliggend aan deze afhankelijkheden ligt onveilige hechting en daaruit voortvloeiend codependentie thematiek. Ik weet als geen ander door welke processen je heen moet en hoe je daar het beste bij ondersteund kan worden om daadwerkelijk te herstellen. Ik heb tientallen therapieën en zelfhulpgroepen gevolgd. Sommige werkten, sommige niet. In de loop der jaren bundelde ik de meest effectieve aanpak tot één krachtige therapie waarvan ik uit eigen ervaring weet dat die werkt.

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen en mannen zien herstellen van deze problematiek nadat zij mijn hulp aanvaarden in de vorm van workshops, individuele trajecten, groepstrajecten, seminars, retraites en sinds een aantal jaren via mijn jaarprogramma’s.

Omdat ik meer mensen wilde bereiken heb ik een aantal jaren geleden besloten mijn kennis tevens te digitaliseren. Zo ontstonden de “van leed naar liefde” trajecten. Daarmee werk je wanneer je maar wilt, waar je ook bent en in alle rust en privacy aan een gezondere relatie met jezelf en daardoor ook met anderen.

Codependentie is aangeleerd gedrag en dus ook weer af te leren…

Het 6 maanden traject “Doorbreek je Codependentie” biedt je een proces aan waarbij jij je onderliggende hechtingsproblematiek gaat helen, zodat het volwassen autonome deel in jezelf aan het roer komt te staan. Je ontdekt welke gebeurtenissen uit je jeugd de grondslag zijn van je gekwetste of aangepaste innerlijk kinderen die aan het roer staan tijdens het codependent gedrag. Hoe dieper je naar binnen keert, hoe meer oude wonden geheeld worden en hoe meer ruimte er ontstaat voor het magische kind. Het kind dat het meest verbonden is met het ware zelf, de kern die je in essentie bent. Een bron van liefde en vreugde.

.

Hoe zou het voor je zijn als je voortaan vreugdevolle, liefdevolle relaties aangaat? Met je liefdespartners maar ook met je kinderen, ouders, andere familieleden, vrienden, vriendinnen en werkgevers.

Hoe zou het voor je zijn om zelfliefde te ontwikkelen, jezelf steeds minder vaak af te wijzen? Grenzen te stellen en in elke situatie trouw te blijven aan wie je bent? En van hieruit jezelf, de ander en het leven steeds meer te vertrouwen. Zodat je kunt leven vanuit acceptatie, vertrouwen en overgave? In sommige gevallen kan dit ook betekenen dat je afscheid neemt van de mensen van wie je houdt, hoe pijnlijk dit ook is.

Hoe zou het voor je zijn wanneer het volwassene deel in jou de regie heeft over je leven, zodat je kunt gaan zorgen voor het gekwetste of aangepaste kind in jou. Destructieve relaties en de daarbij behorende codependentie strategieën, als pleasen, controleren, overmatig zorgen en verantwoordelijkheden overnemen heb je dan niet meer nodig.

Je hebt namelijk een liefdevolle relatie met jezelf ontwikkeld en bent van alle gereedschappen voorzien om deze te behouden en jezelf op de eerste plaats te zetten. Vanuit dit nieuw verkregen bewustzijn ben je in staat om je op een gezonde manier te verhouden tot andere mensen en  simpelweg gelukkig te zijn met jezelf.

Dit is hoe we je helpen om codependentie patronen los te laten.

 • Zorg op maat, afgestemd op jou als mens in plaats van geprotocolleerde zorg voor de massa;
 • Heling van binnenuit, zodat je geen fix van buitenaf of overlevingsstrategie meer nodig hebt;
 • Hoge kwaliteit van ervaringsdeskundige therapeuten en vakgerichte professionals;
 • Gevarieerd lesmateriaal bestaande uit video, audio, downloadbare opdrachten, meditaties, visualisaties, therapeutische Zoom-sessies, verbonden ademsessies, innerlijk kindwerk, individuele therapie en groepsdagen.

Ben jij er klaar voor om voor het pad van heling en herstel te kiezen?

Voor wie bereid is in zichzelf te investeren bied ik jaarprogramma’s aan waarin je aan je onderliggende thema’s mag gaan werken die jou levensgeluk in de weg staan. Vastgeroeste patronen, angsten, gevoelens en overtuigingen die gelinkt zijn aan je thematiek mag je gaan doorvoelen, integreren en loslaten.

Doordat ik zelf de valkuilen van relatieverslaving, middelenverslaving, een eetstoornis, codependentie, co-verslaving en narcistisch misbruik doorleefd heb, weet je zeker dat je de juiste stappen zet en geen kostbare tijd meer verliest. En mocht je terugvallen in oud gedrag, dan gebruiken we deze ervaringen om je fundament van herstel sterker te maken.

Niemand voelt, denkt of leert op dezelfde manier.
Daarom is deze training er in 4 varianten:

Online training doorbreek je Codependentie

Voor iedereen die graag zelfstandig werkt of naast de training al een traject elders volgt.

15 tweewekelijkse online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je destructieve gedragspatronen voor eens en voor altijd te doorbreken. Video lessen, downloadbare instructiematerialen, innerlijk kind werk, delenwerk, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie en meer dan 70 meditaties en visualisaties die je rechtstreeks naar de kern van je probleem brengen maar tevens je oplossing zijn.

12 maanden toegang tot de geheime besloten online community waarin je steun kan ontvangen en steun kan geven. Als je wilt kun je hier waardevolle contacten opdoen waar zeer hechte vriendschappen uit kunnen groeien. Een absolute meerwaarde in ieders proces. T.w.v. (onbetaalbaar).

€1497,-
of 6 maandelijkse termijnen van €260,-
of 12 maandelijkse termijnen van €135,-

Next Level Codependentie

Voor iedereen die graag zelfstandig werkt maar voelt dat lichaamswerk een must is

15 tweewekelijkse online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je patronen voor eens en voor altijd te doorbreken. Video lessen, downloadbare instructiematerialen, meditaties, visualisaties, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie maar nog belangrijker het innerlijk kind en delen werk.

12 maanden toegang tot de geheime besloten online community waarin je steun kan ontvangen en steun kan geven. Je zult hier waardevolle contacten opdoen waar zeer hechte vriendschappen uit kunnen groeien. Een absolute meerwaarde in ieders proces. T.w.v. (onbetaalbaar).

6 daags bewust verbonden ademseminar

Inhoud

Inhoud van de training:

 2 ademsessies per dag

Inzicht in je adempatroon en de relatie met je leven

 Feedback op je adempatroon en je sabotagepatronen

Aandacht voor je proces, je eigen proces leren bewaken

Liefdevolle begeleiding, uitwisseling, beweging, tonen en spelen

Meditatie, focus training, filosofie, anatomie, fysiologie van de adem

 Verdieping door coaching en spelen

12 verbonden ademsessies

Innerlijk kind en delenwerk

Vertrouwen in de adem ontwikkelen als middel tot groei en vreugde

 

Betaal eenmalig €3500,-
of 6 termijnen van €595,-
of 12 termijnen van €300,-

Codependentie – Samen

Wanneer je gelooft in de kracht van een groep en weet dat je dit niet alleen kunt.

15 tweewekelijkse online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je oude patronen voor eens en voor altijd te doorbreken.

Video lessen, downloadbare instructiematerialen, meditaties, visualisaties, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Maar nog belangrijker is het Innerlijk kind werk, delen werk en een schatkist aan meditatie en visualisatie.

1 keer per 2 weken een live online therapeutische groepssessie, vraag en antwoord webinar of Masterclass waar je al je vragen live kunt stellen. We je begeleiden bij het ontmantelen van je overlevingsstrategieën, laten je contact maken met je oude pijnen en leren je om vanuit de volwassene in jou jezelf te geven wat je nodig hebt. Mocht je er een keer niet live bij aanwezig kunnen zijn dan kun je de opname altijd terugkijken. Deze opname is alleen beschikbaar voor jou als deelnemer uit het  programma Samen of Ultiem.

Bonus: 1 live Van leed naar liefde® verbonden ademsessie in Den Ilp.  Levensveranderend emotioneel lichaamswerk dat je in contact brengt met je kern oftewel je ware zelf.

12 maanden toegang tot de geheime online community waarin je steun kunt ontvangen en steun kunt geven. Je zult waardevolle contacten opdoen waar vriendschappen voor het leven uit kunnen groeien. Een absolute meerwaarde in ieders proces. T.w.v. onbetaalbaar.

€2147,-
of 6 maandelijkse termijnen van €360,-
of 12 maandelijkse termijnen van €185,-

Codependentie – Ultiem

Wanneer je volledig aan de hand genomen wilt worden en zowel individueel als in de groep live door Claudia  begeleid wilt worden.

15 tweewekelijkse online lessen waar aan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je co-dependentie voor eens en voor altijd te doorbreken.

Video lessen, downloadbare instructiematerialen, meditaties, visualisaties, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie maar nog belangrijker het Innerlijk kind werk, delen werk en een schatkist aan meditatie en visualisatie.

1 keer per 2 weken een online therapeutische groepssessie verdeeld waar je al je vragen live kunt stellen en we je begeleiden bij het ontmantelen van je overlevingsstrategieën, contact maken met je oude pijn en je vanuit de volwassene in jou jezelf leert geven wat je nodig hebt. Mocht je er een keer niet live bij aanwezig kunnen zijn dan kun je de opname altijd terugkijken. Deze opname is alleen beschikbaar voor jou als deelnemer van het programma Samen en Ultiem.

6 daags live Van leed naar liefde® ademseminar in Den Ilp. Lichaamswerk dat je in contact brengt met je magische kind, het kind dat onderdeel is van je kern oftewel je ware zelf.

Data: 27, 28 en 29 mei 2022, 3, 4 en 5 juni 2022

6 adem/groepsdagen waar we samen alle stappen en thema’s doorlopen die nodig zijn om ongezonde relaties en of relatiepatronen los te laten. Ik ga je leren hoe je het volwassen deel in jou kunt ontwikkelen, zodat dit deel in jou kan gaan zorgen voor jou! Op deze manier heb je destructieve relatie(s) patronen niet meer nodig. Je hebt namelijk een onvoorwaardelijk, liefdevolle relatie met jezelf ontwikkeld. Vanuit dit nieuw verkregen bewustzijn ben je in staat om gezonde partners in je leven aan te trekken en te behouden indien gewenst.

7 uur individuele therapie in te vullen naar behoeften variërend van 10 minuten gesprekken tot diepgaande anderhalf uur sessie.

Feedback op reflectieverslagen na de individuele sessie.

Naar behoefte Whatsapp ondersteuning tussen de sessies door.

€5147,-
of 6 maandelijkse termijnen van €860,-
of 12 maandelijkse termijnen van €430,-

Welke variant je ook kiest: ik breng je van leed naar liefde.

Iedere 2 weken ontvang je een nieuwe les-module in je inbox. 15 weken lang. De lessen bestaan uit video’s, audio’s, e-books, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en downloadbare innerlijk kind (schrijf)opdrachten. Zo blijft de inhoud overzichtelijk en kom je stap voor stap vooruit. Aan jou de keus of je er online therapie sessies, individuele live sessies of groepsdagen aan toe wilt voegen. Kies wat bij jou past!

Alle drie de trajecten duren een jaar welke versie je ook kiest. Het is namelijk belangrijk dat je de tijd neemt om de geleerde stof toe te passen in je leven, laat zakken verankert in je bewustzijn. En daarna? Daarna en waarschijnlijk al eerder heb je genoeg  waardevolle gereedschappen tot je beschikking om een gezonde relatie met jezelf aan te gaan. Vanuit deze liefdevolle verbinding met jezelf  zullen de relaties in je leven veranderen. Zowel vriendschappen als werkrelaties, familierelaties en uiteraard je liefdesrelaties zullen vreugde en liefde brengen i.p.v. pijn en verdriet.

Wil je onderzoeken welk jaarprogramma het meest geschikt is voor jou? Vraag dan een gratis sparringsessie aan. Samen onderzoeken we welk programma op dit moment het meest passend is in jouw leven.

“Nothing changes when nothing changes”.

Een greep uit de thema’s die we behandelen:

LES 1

Wat is codependentie?

Wat is counterdependentie?

Primaire symptomen

Secundaire symptomen

3 processen die je doorloopt bij heling codependentie

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 3

Problemen met het erkennen van je realiteit

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 5

De fasen van het herstelproces

De fasen die je doorloopt voorafgaand aan het herstelproces

15 fasen van herstel

Het belang van het volwassen autonome zelf

Onthouding en een herstelplan maken

5 processen die verweven zijn met herstel

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 7

Wrok doorvoelen en loslaten

Vergeving naar jezelf, vergeving naar de ander

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 9

Andere verslavingen

Psychische en lichamelijke ziekten

Magische kind

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 11

Welke methodes kunnen ons ondersteunen?

12 stappen programma’s

Innerlijk kind werk en persoonlijkheids delenwerk

Transformational Breath en EMDR Traumawerk

Mindfulness en Familieopstellingen

Specifieke beperkende gedachten van de relatieverslaafde doorbreken

Specifieke beperkende gedachten van de vermijdingsverslaafde doorbreken

Cognitieve therapie

Byron Katy

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 13

Oude wonden helen

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 2

Wat zijn grenzen?

Interne en externe grenzen

Bottomlines

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 4

Identificeren van behoeften en wensen en hier gehoor aangeven

Emotionele verwaarlozing

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 6

Wat is controle?

Wat is de functie van controle?

Hoe laat je controle los?

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 8

Beschadigde spiritualiteit herstellen

Interne criticus

Perfectionisme

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 10

Beschadigde intimiteit

Gezonde intimiteit

Geven en ontvangen

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

LES 12

Ontwikkelen emotioneel bewustzijn

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

Les 14

Een liefdevolle autonome volwassene worden

4 verschillende ontwikkelingsstadia en reparanting oftewel herouderen

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

BONUS LES

Einde jaartraject

Beklijven en verankeren

Terugvalpreventieplan

Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars of masterclasses

Je staat er nooit alleen voor. Nooit!

De online geheime community is er 24/7.

Als je deelneemt aan de online training, krijg je een jaar lang toegang tot een online supportgroep. Daar tref je op elk moment van de dag vrouwen en enkele mannen die net als jij bezig zijn met het doorbreken van hun destructieve patronen.

Deze supportgroep inspireert, ondersteunt en motiveert. Het is de vriendin/vriend die er altijd is en waartegen je alles kunt en mag vertellen zonder dat hij of zij oordeelt.

Je kunt hier je voortgang delen, vragen stellen en van elkaar leren. Het is naast het traject een absolute meerwaarde bij het doorbreken van je codependentie patronen op weg naar een liefdevol leven vol rust, vreugde en liefde.

Kies je voor het traject Samen of Ultiem dan heb je naast de vraag en antwoord webinars en masterclasses toegang tot inspirerende therapeutische Zoomsessies!

Webinars en  Zoomcalls

Er zijn iedere 6 weken vraag en antwoord webinars en Masterclasses. Volg je Samen of Ultiem dan wissel je deze webinars af met therapeutische Zoomsessies en heb je 1 keer per 2 weken een live webinar. Daar ben je van harte welkom om je vragen te stellen, je gevoelens te delen en samen met mij, Josefien of een gasttherapeut je overlevingsstrategieën te ontmantelen, contact te maken met je innerlijk kind en vanuit je volwassen deel voor jezelf te leren zorgen.

Ik daag je uit en inspireer je om volgende gezonde stappen te zetten. Als je vragen hebt naar aanleiding van een lesmodule, of een dilemma uit je leven dan kun je die hier stellen. Wanneer je er live niet bij kunt zijn kun je de webinars of Zoom sessies altijd weer terugkijken. Omdat er tijdens de Zoom call echt therapie gegeven wordt en privacy gevoelige informatie gedeeld wordt blijven de Zoom sessies niet langer dan een jaar beschikbaar. Vraag en antwoord webinars en Masterclasses blijven wel beschikbaar en in de training staan.

ccc-jaarprogramma-relatieverslaving-blok-3

Masterclasses

Tijdens de masterclasses word je geïnspireerd door ervaringsdeskundige therapeuten die hun relatieverslaving en codependentie verleden achter de rug hebben en gespecialiseerd zijn op een bepaald gebied. Je kunt hen alle vragen stellen die je hebt. Zo gebruik je hun om weer een stap vooruit te zetten. Relatieverslaving en codependentie kan zich op verschillende manieren manifesteren. Ik zeg dan ook altijd focus je op de overeenkomsten en laat de rest liggen. Dit betekent dat niet alle Masterclasses voor jou van toepassing zullen zijn en dat is helemaal oke.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Masterclass narcistisch misbruik
 • Masterclass innerlijk kind werk
 • Masterclass codependentie op de werkvloer
 • Masterclass liefdesverdriet
 • Masterclass gedesorganiseerde hechting
 • Masterclass traumabinding
 • Masterclass 15 fasen van herstel

CLIENT ERVARINGEN JAARPROGRAMMA’S

 • Mijn hele leven ben ik een gever geweest. Nu was/werd het tijd dat ik mezelf iets gunde en dat is de online training bij Claudia te volgen. Ik ben een aantal maanden verder maar is de beste investering ever.

  Groetjes Elly Smit

 • Claudia voor jou een heel groot compliment voor de opbouw en inhoud van de online training. Ben inmiddels bij week 8 en maak er elke week ruim tijd voor vrij om er mee aan de slag te gaan.

  Schrijf heel veel met mijn innerlijk kind, voel me daar prettig bij en het helpt om onrust van me af te schrijven.

  Het resultaat na 7 weken training is dat ik me veel sterker voel en veel dichter bij mezelf kom. 6 van de 7 dagen voel ik me goed en sterk en soms een dagje wat minder maar totaal niet meer te vergelijken met 7 weken geleden. De controledrang is veel minder geworden, en al vind ik het soms lastig, ik geef er niet meer aan toe.

  Heb mezelf een “pieker kwartiertje” per dag gegeven om nog na te mogen denken over mijn ex. Wat 7 weken geleden de hele dag in mijn hoofd zat heb ik nu teruggebracht naar een kwartier en sommige dagen wat langer.

  Ben soms wel bang voor een terugval maar laat het allemaal maar gebeuren. Geniet nu vooral van het “vrije gevoel” en weet dat het allemaal goed gaat komen.

  Nogmaals bedankt!

  Hilde

 • Tijdens een moeizame relatie kreeg ik van een vriendin een artikel toegestuurd (over Claudia) wat ging over relatieverslaving en codependentie. Toen ik het las begreep ik dat dit over mij ging. Ik was geschokt…

  Claudia maakte op mij een prettige indruk. Door het delen van haar ervaringsdeskundigheid voelde ik mij meteen op mijn gemak en werd ik in deze sfeer van vertrouwen uitgenodigd eerlijk naar mezelf te kijken. De herkenning en erkenning van mijn patronen maakten dat ik me gezien voelde en niet alleen stond. De onderliggende redenen van mijn moeizame relaties werden steeds meer duidelijk en mijn relatie veranderde enorm. Doordat ik veranderde, veranderde mijn partner mee.

  Uiteindelijk is hij ook in therapie gegaan om aan zijn individuele thema’s te werken. Ongeveer een half jaar later zijn we samen in relatietherapie gegaan. Claudia zegt dat wij één van de uitzonderingen zijn. Desalniettemin zijn wij heel blij met deze nieuwe vorm van spiritueel partnerschap “.

  Liefs, Monique uit Den Haag

 • “Toen ik Claudia Krumme vond zat in een manipulatieve relatie met een narcist waar ik op eigen kracht niet uit kwam. Claudia begreep wat ik doormaakte. Zonder te oordelen luisterde ze mijn verhaal aan. Al snel kreeg ik door dat ik echt leed aan relatieverslaving en codependentie. Tijdens het traject heb ik veel onverwerkt verdriet kunnen uiten.Ik kreeg veel inzichten, werd steeds krachtiger en vond mezelf steeds meer waard.

  Nu, 6 jaar later heb ik een (nieuwe) gezonde, gelijkwaardige relatie. Ik stel gezonde grenzen en zal deze nooit meer verbreken. Mijn verleden heb ik een plek kunnen geven. Dat was toen. Ik leef nu gelukkig! Mijn dank is enorm want leven zonder een relatieverslaving is zoveel fijner”.

  Merel uit Haarlem

 • Wat een geweldige, leerzame dag was dit weer! Ik ging 10kg lichter qua gevoel naar huis dan dat ik aankwam. Veel gevoeld, veel gehuild, veel gedeeld. Heb weer inzichten gekregen waar ik mee verder kan. Heel erg bedankt!

 • "Ik wil toch nogmaals zeggen dat ik via het traject bij jou voor het eerst echt verandering bemerk. In zelfliefde. En daarmee verandert mijn verhouding tot het leven en tot de mensen om me heen ook ten goede! En ik had al zoveel gedaan."

  Liefs Anna

 • De nieuwe begrippen counter-dependentie en interdependentie wekken mijn aandacht.
  Ik wil je bedanken voor jouw prachtig werk. Het heeft me 2 jaar gekost vooraleer ik kon “zien” of “aanvaarden" dat codependent gedrag ook mijn gedrag was. Ik leer veel van jou, ook al volg ik het programma niet helemaal zoals de bedoeling is. Het heeft ook een tijdje geduurd vooraleer ik de waarde zag van het contact met het innerlijk kind. Het heeft me al zoveel rust gegeven. Het is ook prachtig om te zien hoe jij steeds verder openbloeit en verder groeit in jouw programma. Ik vind het ontzettend knap hoe goed jij deze zaken kan verwoorden, met respect, warmte en voldoende neutraliteit. Dank je!
  Liefs,
  Anja
 • Goeiemorgen reisgenoten,
  Ik vier vandaag mijn verjaardag en kijk terug op een overgangsjaar. Net na mijn verjaardag vorig jaar begon ik in het jaartraject bij Claudia (dankjewel voor je kaart). En in de afgelopen maanden is de oogst tastbaar met het beëindigen van een relatie die niet klopte, stoppen met roken en stoppen met een medicijnverslaving (hoge dosering pijnstillers). Nog genoeg om aan te werken, maar dankzij Claudia, Martina, haar collega's (inclusief die mooie mensen in de backoffice!), jaargenoten en Suzy (van het Ggz-traject), is veel geheeld in mij.
  En ook al zijn de omstandigheden in het dagelijkse leven winters en laat een beste vriend vandaag verstek gaan voor het geplande uitje om mijn verjaardag te vieren omgeven door schoonheid, ik ben dankbaar dat ik er nog ben.
  Vandaag begint begint de 10de levensfase voor mij met als thema "Tot Eenvoud" (uit "Nog vele jaren van Hans Korteweg). Ik stem af op vertrouwen en dankbaarheid. En die intentie deel ik graag met jullie. Passief en actief.
  Anoniem

Wil je nog meer ervaringen lezen van vrouwen en mannen die dit proces eerder doorlopen hebben?
Neem dan een kijkje op deze pagina.

Waarschijnlijk draait je innerlijke criticus
nu op volle toeren.

 • Ik ben bang om te voelen
 • Dit is niets voor mij…
 • Dit mag vast niet van mijn man…
 • Hier heb ik helemaal geen tijd voor…
 • Hier heb ik geen geld voor….
 • Ik geloof er niet meer in…
 • Misschien iets voor over een tijdje…

Allemaal excuses die onderdeel zijn van de problematiek. Ieder veranderingsproces zorgt voor weerstand. Dat wat je kent (hoe pijnlijk het ook is), is jouw comfort zone. Deze comfort zone heeft een functie, namelijk geen contact maken met de werkelijkheid.

Wil je dit mechanisme doorbreken, ga dan tegen deze saboterende gedachten in en maak een tegenovergestelde actie.

Zet die stap die jou op de lange termijn een gelukkig, vrij mens zal maken. Doe dat vandaag nog. Je zult jezelf er de rest van je leven dankbaar voor zijn.

ccc-jaarprogramma-relatieverslaving-blok-4
ccc-mockup-boek-van-leed-naar-liefde

Bovendien krijg je als je inschrijft voor 1 van de jaartrajecten de volgende bonussen:

Het handboek van leed naar liefde. Dit boek is voor iedereen die meer pijn dan vreugde ervaart in (liefdes)relaties.

De live workshop of digitale workshop 15 fasen van herstel.

“Nothing changes when nothing changes”.

Begin vandaag nog aan een gelukkiger leven zonder obsessies.

Je hebt je toekomst zelf in de hand. Ik kan je helpen (en ik wil je helpen) maar je moet zelf de eerste stap zetten. Als je je nu inschrijft, heb je over een paar minuten de eerste les in huis!

Welke variant van het jaartraject je ook kiest, Online, Samen of Ultiem, je wordt 12 maanden lang begeleid en ontvangt iedere 2 weken een online les. Die bestaan uit audio- en video-bestanden, maar ook uit ebooks, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en (schrijf)opdrachten. Je hebt “een heel jaar” toegang tot alle liefdevolle inspirerende lesstof. Daarnaast kun je 24/7 terecht bij de geheime online Support groep. Dit is dus niet de besloten groep maar een extra groep waarin ik zelf en mijn team dagelijks aanwezig zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Daar tref je vrouwen en mannen aan die worstelen met dezelfde vragen en uitdagingen als jij. Hier worden vriendschappen voor het leven gesloten.

Online training Codependentie

Voor iedereen die graag zelfstandig werkt of naast de training al een traject elders volgt.

15 twee wekelijkse online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je co-dependentie  voor eens en voor altijd te doorbreken. Video lessen, downloadbare instructiematerialen, meditaties, visualisaties, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie maar nog belangrijker het Innerlijk kind werk, delen werk en Mindfulness.

12 maanden toegang tot de geheime besloten online community waarin je steun kan ontvangen en steun kan geven. Je kunt hier waardevolle contacten opdoen waar zeer hechte vriendschappen uit kunnen groeien. Een absolute meerwaarde in ieders proces. T.w.v. (onbetaalbaar).

€1497,-
of 6 maandelijkse termijnen van €260,-
of 12 maandelijkse termijnen van €135,-

Next Level Codependentie

Voor iedereen die graag zelfstandig werkt maar voelt dat lichaamswerk een must is

15 tweewekelijkse online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je destructieve relatiepatronen voor eens en voor altijd te doorbreken. Video lessen, downloadbare instructiematerialen, meditaties, visualisaties, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie maar nog belangrijker het innerlijk kind en delen werk.

6 maanden toegang tot de geheime besloten online community waarin je steun kan ontvangen en steun kan geven. Je zult hier waardevolle contacten opdoen waar zeer hechte vriendschappen uit kunnen groeien. Een absolute meerwaarde in ieders proces. T.w.v. (onbetaalbaar).

6 daags bewust verbonden ademseminar

Inhoud

Inhoud van de training:

 2 ademsessies per dag

Inzicht in je adempatroon en de relatie met je leven

 Feedback op je adempatroon en je sabotagepatronen

Aandacht voor je proces, je eigen proces leren bewaken

Liefdevolle begeleiding, uitwisseling, beweging, tonen en spelen

Meditatie, focus training, filosofie, anatomie, fysiologie van de adem

 Verdieping door coaching en spelen

Verschillende ademsessies door je mond en je neus

Vertrouwen in de adem ontwikkelen als middel tot groei en vreugde

Betaal eenmalig €3500,-
of 6 termijnen van €595,-
of 12 termijnen van €300,-

Codependentie – Samen

Wanneer je gelooft in de kracht van een groep en weet dat je dit niet alleen kunt.

Tweewekelijkse online les met video’s, opdrachten, meditaties, visualisaties en boekentips. 15 twee wekelijkse online lessen waar aan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je co-dependentie voor eens en voor altijd te doorbreken.

Video lessen, downloadbare instructiematerialen, meditaties, visualisaties, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie maar nog belangrijker het Innerlijk kind werk, delen werk en een schatkist aan meditatie en visualisatie.

1 keer per 2 weken een live online therapeutische groepssessie waar je al je vragen live kunt stellen en we je begeleiden bij het ontmantelen van je overlevingsstrategieen, contact maken met je oude pijn en je vanuit de volwassene in jou jezelf leert geven wat je nodig hebt.

10 online Transformational Breath® verbonden ademsessies. Lichaamswerk dat de kern van je ware zelf raakt.

6 maanden toegang tot de geheime online community waarin je steun kunt ontvangen en steun kunt geven. Je zult waardevolle contacten opdoen waar vriendschappen voor het leven uit kunnen groeien. Een absolute meerwaarde in ieders proces. T.w.v. onbetaalbaar.

€2147,-
of 6 maandelijkse termijnen van €360,-
of 12 maandelijkse termijnen van €185,-

Codependentie – Ultiem

Wanneer je gelooft in de kracht van een groep en weet dat je dit niet alleen kunt.

Tweewekelijkse online les met video’s, opdrachten, meditaties, visualisaties en boekentips. 15 twee wekelijkse online lessen waar aan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je co-dependentie voor eens en voor altijd te doorbreken.

Video lessen, downloadbare instructiematerialen, meditaties, visualisaties, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie maar nog belangrijker het Innerlijk kind werk, delen werk en een schatkist aan meditatie en visualisatie.

1 keer per 2 weken een online therapeutische groepssessie verdeeld waar je al je vragen live kunt stellen en we je begeleiden bij het ontmantelen van je overlevingsstrategieën, contact maken met je oude pijn en je vanuit de volwassene in jou jezelf leert geven wat je nodig hebt.

10 live Transformational Breath® verbonden ademsessies. Lichaamswerk dat de kern van je ware zelf raakt.

6 groepsdagen waar we samen alle stappen en thema’s doorlopen die nodig zijn om ongezonde relaties los te laten. Ik ga je leren hoe je de volwassene in jou kunt ontwikkelen zodat zij of hij kan gaan zorgen voor jou. Op deze manier heb je destructieve relaties niet meer nodig omdat je een onvoorwaardelijk, liefdevolle relatie met jezelf ontwikkeld hebt. Vanuit dit nieuw verkregen bewustzijn ben je in staat om gezonde partners in je leven aan te trekken en te behouden indien gewenst.

6,5 uur individuele therapie zin te vullen naar behoeften variërend van 10 minuten gesprekken tot diepgaande anderhalf uur sessies

€5147,-
of 6 maandelijkse termijnen van €860,-
of 12 maandelijkse termijnen van €430,-

Let op: je bestelt een combinatietraject of een online programma.

Graag je aandacht voor het volgende: Na betaling van de bestelling, kun je de online training meteen op een computer of daarvoor geschikte tablet raadplegen. Door op “Betalen” te klikken zie je af van je herroepingsrecht en stem je in met directe levering. Je kunt een online training dus NIET annuleren. Weet je zeker dat je een bestelling wilt plaatsen? Op overige onderdelen, individuele sessies en groepstherapie blijft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. Bij gebruik van het herroepingsrecht worden de kosten naar rato van gebruik verrekend. Als je gebruik wilt maken van dit herroepingsrecht, stuur dan een email naar info@counsellingcenterchanges.nl. Wij betalen binnen 14 dagen het verschuldigde bedrag terug.

Ben jij ook klaar voor meer liefde in je leven? Aan het einde van dit jaartraject:

 • Heb je afscheid genomen van relaties of relatiepatronen die je ongelukkig maken;
 • Heb je zelfliefde ontwikkeld en wijs je jezelf steeds minder vaak af;
 • Trek je gezonde partners in je leven aan en kun je gaan genieten van de liefde;
 • Stel je grenzen aan jezelf en de ander en blijft trouw aan wie je bent;
 • Ontwikkel je de volwassene in jou, zodat zij of hij kan gaan zorgen voor het kind in jou;
 • Laat je je strategieën los en daarmee de destructieve relaties en patronen;
 • Ontwikkel je een liefdevolle relatie met jezelf en van daaruit ook met anderen.
“Relaties doen geen pijn maar brengen de pijn in je naar boven die al in je zit.”

VIDEO ERVARINGEN VAN CLIËNTEN DIE HET JAARPROGRAMMA DOORLOPEN HEBBEN.