Er zijn een aantal verschillende methoden om destructieve relatiepatronen te doorbreken maar de 5 stappenmethode is naar mijn idee een van de meest effectieve methoden waarmee je patronen die niet meer voor je werken voor eens en altijd kunt loslaten.

Wat zijn de kenmerken van iemand die lijdt aan een relatieverslaving?

Je hebt een relatie met iemand die emotioneel niet beschikbaar is

Je hebt een relatie met iemand die lijdt aan een verslaving of een andere psychisch probleem heeft

Je doet er alles aan om de relatie te verbeteren

Je bent single maar trekt steeds weer een bindingsangstige partner aan

Je blijft maar hopen dat een relatie beter wordt terwijl het tegendeel al zo vaak bewezen is

Je ervaart meer pijn dan vreugde in je liefdesrelaties

Wat zijn de kenmerken van iemand die lijdt aan codependentie?

Je bent een pleaser en hebt moeite met nee zeggen

Je neemt verantwoordelijkheden over die niet bij jou horen

Je maakt andermans behoeften belangrijker dan die van jezelf

Je draagt veel wrok met je mee en ervaart steeds weer opnieuw boosheid over situaties die lang geleden gebeurt zijn

Controle gedrag is je niet onbekend

Al deze bovengenoemde gevoelens en gedragingen zijn overlevingsstrategieën waarvan je er mogelijk 1 of meerdere herkent. Dit gedrag zet je al heel lang in om onderliggende pijnlijke gevoelens die bij de realiteit horen niet te hoeven voelen. Gevoelens als eenzaamheid, leegte en de angst om alleen door het leven te moeten worden met deze gedrags- en relatiepatronen onder de oppervlakte gehouden.

ccc-winterpakket-profiel-foto

Hoe kun je deze patronen doorbreken?

Doordat ik je leer om vanuit je volwassen zelf contact te maken met die onderliggende gevoelens die ervoor zorgen dat je terugvalt in een destructieve relatie, het aanpassen, pleasen, controlegedrag, verantwoordelijkheden overnemen of overmatig zorgen voor een ander (codependent gedrag), kan je anders gaan kijken naar de situatie in het hier en nu. Zo krijg je de kans om op een andere manier, een liefdevollere manier, te reageren. Vaak zijn aan pijnlijke ervaringen in je jeugd belemmerende overtuigingen gekoppeld, zoals:

“Ik kan het niet”, “Ik ben niet oké” of “Ik doe er niet toe”.

Door contact te maken met wat er eerder in je leven is gebeurd kun je je ervan bewust worden dat deze oude overtuigingen en gevoelens die je met je meedraagt, ervoor zorgen dat je je als volwassene vanuit deze oude overtuigingen en gevoelens gedraagt. Vanuit je volwassen bewustzijn kun je deze patronen en gevoelens vervolgens herkennen, doorvoelen en loslaten, zodat je vanuit liefde voor jezelf in een relatie met een ander kunt zijn, zonder jezelf te verliezen. Het is niet de bedoeling dat je in het verleden blijft hangen, maar juist dat je met je volwassen lichaam je eerder onderdrukte gevoelens alsnog doorvoelt, integreert en loslaat.

Deze gevoelens heb je als kind onderdrukt omdat ze te pijnlijk waren. Nu ben je volwassen en kun je het aan. We hoeven ze niet op te zoeken door in het verleden te duiken, maar wanneer deze gevoelens zich toch al aandienen in het hier en nu, dan is het een gemiste kans als je er niets mee doet.

Zaterdag 16 januari om 11:00 geef ik mijn masterclass. Zorg dat je 90 minuten tot 2 uur tijd vrijmaakt om alles uit deze masterclass te halen wat erin zit.

De 5 stappen methode uit het boek van leed naar liefde 

Tijdens deze Masterclass gaan we de 5 stappenmethode uit het boek van leed naar liefde uitgebreid behandelen en bespreken. Samen met mij kun je het gedrag, het destructieve relatiepatroon waar jij op dit moment het meeste last van hebt ontmantelen en loslaten.  Op deze manier krijgt dit gedrag of deze overtuiging minder macht en creëer je keuzevrijheid. De volwassene in jou krijgt de regie in plaats van het gekwetste of het aangepaste kind.
Tijdens deze masterclass zijn er meerdere meditatie momenten om bij de kern van je probleem maar ook van de oplossing te komen.

Samen doorlopen we de volgende stappen:

STAP 1) INVENTARISATIE VAN JE DESTRUCTIEVE RELATIEPATROON.

STAP 2) STOP MET HET GEDRAG EN ONDERZOEK WELKE GEVOELENS NAAR DE OPPERVLAKTE KOMEN.

STAP 3) ONDERZOEK WELKE ERVARINGEN EERDER UIT JE LEVEN GERELATEERD ZIJN AAN DE GEDACHTEN EN GEVOELENS DIE IN STAP 2 NAAR BOVEN ZIJN GEKOMEN.

STAP 4) VOEL COMPASSIE VOOR DE EERDERE ERVARINGEN UIT JE LEVEN.

STAP 5) GEEF JEZELF IN HET HIER EN NU WAT JE NODIG HEBT.

Deze Masterclass is € 19,95.

Je krijgt na afloop een opname toegestuurd, dus je kan de 5 stappen zo vaak doornemen als je wilt. Ook als je er niet live bij kunt zijn.

Nadat je je ingeschreven hebt, krijg je een e-mail waarmee je kunt betalen. Zonder betaling kun je niet meedoen met deze masterclass en krijg je ook geen opname.

Vergeet niet; relaties brengen geen pijn nog vreugde. relaties brengen de pijn en de vreugde naar boven die al in je zit

En niet vergeten, er verandert NIETS wanneer er NIETS verandert!