VAN CODEPENDENTIE NAAR AUTONOMIE.

VAN AFHANKELIJKHEID NAAR ONAFHANKELIJKHEID

 

Dit is wat je wilt én kunt bereiken….

Herken jij jezelf in een van onderstaande symptomen?

Je bent opgegroeid in een disfunctioneel gezin of zit vast in een disfunctionele relatie.

Je ervaart problemen met eigenwaarde.

Je vindt het moeilijk om grenzen te stellen ten opzichte van andere mensen.

Je hebt moeite om je bewust te zijn van gevoelens/gedachten/gedragingenen deze te benoemen.

Je geeft om te krijgen.

Het vervullen van je behoeften en wensen in het contact met anderen vind je moeilijk, je geeft graag voorrang aan de behoefte van anderen

Dan zul je veel nieuwe inzichten op doen tijden deze gratis online-training.

Tijdens deze gratis online training leg ik je uit wat de onderliggende oorzaken zijn van destructieve relatie dynamieken en patronen.

Door deze waardevolle informatie met je te delen hoop ik dat ik je hoop en vertrouwen kan geven dat ook jij gelukkig kunt worden in de liefde.

Codependentie staat voor over/medeafhankelijkeid. Het is een trauma reactie op een onveilige hechting in de jeugd. Het manifesteert zich door middel van automatisch piloot gedrag waarin je de wensen en behoeften van de ander belangrijker maakt dan die van jezelf. Pleasen, aanpassen en verantwoordelijkheden overnemen zijn symptomen die hierbij horen.

 

Schrijf je in voor een van de gratis online trainingen
en zorg dat je er live vanuit jouw eigen plek bij bent.
Waar ter wereld je je ook bevindt, je bent van harte welkom en volledig anoniem.

Dinsdag 10 januari om 20.00 uur
Vrijdag 13 januari om 13.00 uur
Zondag 15 januari om 11.00 uur

Codependent. Je bent het niet. Je dóet het.

Het kan ook zijn dat je al jaren geen relaties meer hebt omdat je bang bent om opnieuw gekwetst te worden maar in het contact met de mensen om je heen bovenstaande codependentie symptomen in meer of mindere mate herkent. Ook dan wil ik je uitnodigen om te kijken. Ik zou wel eens precies  de informatie kunnen delen die je nodig hebt om te begrijpen wat er aan de hand is in je leven.

 

Dit webinar is voor jou wanneer je…

 

Vrij wilt zijn van een relatie die meer pijn dan vreugde brengt;

Relatiepatronen wil loslaten die je niet gelukkig maken;

Vrij wil zijn van de goedkeuring van je partner of van anderen;

Grenzen wil leren stellen;

Wil leren om los te laten i.p.v. alles willen controleren;

Vreugdevol en vol energie door het leven wil gaan;

Eigen wensen en behoeften wil vervullen i.p.v. die van een ander;

Verlatingsangst en/of bindingsangst wil doorbreken​;

Zelfliefde ontwikkelen;

Gezonde relaties wil aantrekken en behouden.

Relaties brengen geen vreugde maar brengen de vreugde in je naar boven die al in je zit.

In dit live webinar deel ik net weer even wat andere inhoud dan tijdens de challenge van liefde die pijn doet naar liefde die blij maakt. Ik bespreek bijvoorbeeld:

De primaire codependentie symptomen die de relatie met jezelf aantasten.

 • Moeite met een gezond gevoel van eigenwaarde
 • Moeite met een gezond gevoel van grenzen
 • Moeite met emotioneel bewustzijn
 • Moeite met het uiten van je gedachten en gevoelens op een constructieve manier
 • Moeite met het vervullen van je eigen wensen en behoeften

Maar ook de secundaire codependentie symptomen die voorkomen uit de primaire symptomen en de relatie tussen jou en de ander verstoren.

 • Je oefent controle gedrag uit op anderen
 • Je staat toe dat anderen controle uitoefenen op jou
 • Gevoelens van wrok zijn je niet onbekend
 • Je stelt hoge eisen aan jezelf en aan een ander
 • Je hebt geen vertrouwen in jezelf, de ander of het leven
 • Andere verslavingen (middelen, eten of gedrag) zijn je niet onbekend
 • Je hebt psychische en lichamelijke klachten maar weet niet waar deze klachten vandaan komen
 • Het geven en ontvangen in relaties is uit balans

 

Herken jij jezelf in een of meerdere symptomen? Maak er dan prioriteit van om erbij te zijn en zet de training in je agenda.

Ervaring van een deelnemer die zich herkende in de thematiek codependentie:

“Ik leefde het leven van anderen behalve mijn eigen leven. Wanneer ik een kamer binnenloop voel ik meteen wat de behoeften en wensen zijn van de ander probeer hier aan tegemoet te komen. Mijn persoonlijke wensen en verlangens komen niet of nauwelijks aan bod waardoor ik dan boos word omdat ik niet krijg wat ik nodig heb.”

Ik zie je binnenkort in het webinar en ik deel graag heel veel van mijn kennis en ervaring met je. Ik heb er zin in!

Liefs, Claudia Krumme

Relatieverslaving en codependentie expert
Auteur van het boek ‘Van Leed naar Liefde’

Wanneer je je inschrijft zie ik je binnenkort in het webinar en deel ik heel veel van mijn kennis en ervaring met je.

Liefs, Claudia Krumme

Relatieverslaving en codependentie expert
Auteur van het boek van leed naar liefde

Ervaringen deelnemers

 • Hoe mooi hoe je dit beschrijft; het valt allemaal samen. Vandaag heb ik nav de afgelopen dagen webinar mijn werkgever aangegeven wat zijn (demotiverende) feedback bij mij doet en hoe het ook anders zou kunnen. Na een open gesprek (ook over mijn oude wond/patronen en hoe ik mij hier nu over bewust ben) kwamen we voelbaar nader tot elkaar en bleek dat hij zich door mij ook afgewezen voelt. Een goede bewustwording voor ons beiden om samen onze oude patronen te gaan doorbreken. Dank je wel!

  Miranda

 • Dank je zeer inspirerend webinar, heb je challenge al eerder gevolgd en je boek besteld....heel veel dank mooi mens ben je!

  Liefs, Tine

 • Ik wil je bedanken voor het afgelopen webinar. Heeft veel bijgedragen aan het proces waar ik inzit! Ik ben onder de indruk van hoe jij je presenteert en je kennis en ervaring integreert. Dank!

  - Meta

 • Uit nieuwsgierigheid aangemeld en dit slaat in als een bom.. Voor het eerst voel ik dat ik iets kan met al deze confronterende informatie.

  Groetjes, Karin

 • Heel fijn en helder. goede kijk op de toekomst. Fijn ook dat ik nu eindelijk weet waar het vandaan komt.

  Femke

 • Dank je wel Ik vind je super tof, menselijk , kundig en professioneel

  Anja

 • Dit is het beste dat ik ooit geleerd heb hierover, heb al zoveel gelezen en geleerd over dit onderwerp. Op dit moment ben ik aan het proberen weg te gaan van een toxische relatie, een geschenk uit de hemel deze mini cursus, dank dank. Fijne ervaring biedt perspectief!

  Ilse

 • Positieve ervaring. Fijn om bepaalde gedachten te herkennen en ermee aan de slag te gaan

  Caroline

 • Het pad van loslaten

  Na de ontmoeting met mijn tweelingziel werd ik enorm getriggerd in mijn verlatingsangst . Voor mij was het een twee jaar durende zoektocht vooraleer ik de juiste hulp aangeboden kreeg op mijn weg naar zelfliefde of wat ik ook vaak mijn pad van loslaten van oude patronen en mezelf heropvoeden noem. De inzichten en bewustwordingen volgden tijdens de coaching elkaar pijn snel op waardoor ik in een razendsnel tempo in een transformatie terecht kwam waar ik vooral leerde loslaten van de persoon waar ik mij angstvallig aan vast klampte in de hoop dat hij het gat in mijn hart kon opvullen : de leegte, de eenzaamheid en het gebrek aan liefde door mijn emotioneel onbeschikbare ouders. Ik leerde terug voelen wat gezonde grenzen zijn en deze dan ook aan te geven. Mijn oude kindpijnen werden geheald zodat ik opnieuw een emotioneel beschikbaar persoon werd. Ik kwam in een staat van algemene tevredenheid terecht waarin ik mijn geluk niet langer liet afhangen van de buitenwereld, maar vooral het geluk vanuit mezelf opnieuw kon ervaren. Een gezond evenwicht herstelde zich in mezelf waardoor ik niet langer moest wegvluchten in één of andere verslaving zoals mijn werk. Mijn zelfliefde werd geactiveerd en ik maakte daar ook tijd en ruimte voor vrij. Een her-opvoedingsplan waarin ik in 6 maanden tijd slaagde, gelukkig was er Corona en kon ik ook de tijd en de ruimte nemen om een gezonde balans in mijzelf te herstellen. Van alle therapieën en healings die de afgelopen jaren op mijn pad kwamen, was de coaching bij Claudia toch wel de meest krachtige en succesvolle therapie met blijvende resultaten! Hartelijk dank aan Claudia en haar team. Ook de Ibiza-reis is een sterke aanrader, innerlijk kind werk blijft voor mij de meest belangrijke en helende therapie samen met het ademwerk!

  Liefs, Luce

  Luce
 • Ondertussen aardig wat webinars gevolgd, veel opgeschreven en ermee aan de slag gegaan. Zo stel ik betere grenzen naar de mensen om me heen en heb ik de codependency aangepakt. Nu kan ik stukken beter alleen zijn en vier mijn leven. In plaats van gaan zitten wachten totdat degene waar mijn hart ligt zal gaan veranderen, die zelf in angst zit. Iedereen heeft een vrije wil en als iemand achter een muur wil blijven, prima. Ik wilde uit de angst hem te verliezen en zeg regelmatig nee als hij me wil zien. Dicht bij mezelf blijven is de boodschap. Ook belde ik vaak mediums wat ik nu ook niet meer doe. Ik vertrouw op het universum en laat uitkomst los. Maar ik sta nu op nummer 1. Dat geeft rust. Ik heb het naar mijn zin en ben inmiddels op 54 kg van 48 gekomen, na een operatie. Ik zorg dus goed voor mezelf.
  Dank je voor je bijdrage hierin.
  Warme groet,
  Yvonne Kalkhoven
  Yvonne Kalkhoven