Een stukje van mijn persoonlijke herstel verhaal

 In Codependentie, Relatieverslaving

Deze week deel ik graag een podcast met je waarin ik een stukje van mijn persoonlijke herstelverhaal met je deel.

De aanleiding van deze podcast opname was een uitnodiging om te spreken op een Nar-Anon meeting.

Wat is een Nar-Anon meeting?

????De Nar-Anon Familiegroepen???? zijn een wereldwijde gemeenschap (zelfhulpgroepen) voor degenen die beïnvloed zijn door de verslaving van iemand anders. Als een twaalf stappen programma – bieden zij hulp aan elkaar door het delen van ervaring, kracht en hoop. Zij volgen samen een spiritueel groeiprogramma en ondersteunen elkaar.

Omdat ik zelf enorm veel baat heb gehad bij het deelnemen aan verschillende 12 stappen groepen vond ik het een enorme eer om op deze meeting mij herstelverhaal te doen?

Ik deelde:​

  • Een stukje van mijn leven, mijn familie achtergrond en daar waar ik nu sta
  • welke rol mijn actief verslaafde ex in mijn leven heeft gehad en wat de positieve en negatieve invloeden hiervan zijn geweest
  • Wat was destijds helpend en niet helpend in het leven met een verslaafde partner
  • Wat is vandaag helpend niet helpend als ex van een verslaafde die al enige jaren clean is

Nu was het best een heel persoonlijk en voor mij ook kwetsbaar verhaal dat ik niet zomaar op het internet wil plaatsen maar mensen die hier baat bij zouden kunnen hebben wel de gelegenheid wil bieden om ernaar te luisteren.

Omdat jij een trouwe lezer bent en mogelijk zelf ook ervaring hebt met een toxische relatie of relatiepatroon deel ik een stukje van mijn verhaal graag met jou.

Zelf heb ik altijd veel gehad aan ervaringsverhalen van mensen die door soortgelijke processen heen zijn gegaan dus ik kan me voorstellen dat jij ook iets aan mijn verhaal zou kunnen hebben.

BELUISTER HIER DE PODCAST

Recent Posts

Leave a Comment