Word jij gelukkig van mensen helpen die vastzitten in ongezonde relatie dynamieken?

Opleiding: de van leed naar liefde methode

Opleiding voor Nederlandstalige psychologen, coaches, counselors en andere hulpverleners uit Nederland, België en de Nederlandse Antillen die willen leren om als ervaringsdeskundig professional te werken met relatieverslaving, co-dependentie, verlatingsangst en bindingsangst.

Wat is de van leed naar liefde methode?

De van leed naar liefde methode van Claudia Krumme is een effectieve methode om overlevingsstrategieën als relatieverslaving, co-dependentie, verlatingsangst en bindingsangst als professional te leren ontmantelen. Hierdoor kan de client alsnog contact maken met de onderliggende oude pijn en onderdrukte gevoelens. Het uitgangspunt is altijd het hier en nu. Waar heeft de client nu last van en hoe is dat gerelateerd aan het verleden.

Je begeleid de client naar de verschillende delen van de persoonlijkheid. Onderliggend aan de overlevings- strategieën vind je de gevoelens van het innerlijk e kind. Deze gevoelens mogen doorvoeld worden daar waar ze vandaag gekomen zijn en vanuit het volwassen autonome deel mag er met liefde en compassie gezorgd worden voor dit deel zowel naar het kind van toen als naar het kind van nu. Op deze manier verliest de strategie zijn kracht en komt er ruimte voor een gezonder deel dat liefdevolle zorg draagt voor het zelf. Het volwassen autonome zelf komt aan het roer komt te staan en krijgt steeds meer regie over het leven.

ccc-retreats-opsomming

De opleiding wordt vanuit verschillende inspiratie bronnen gegeven:

                                                                                              Counselling
Counselling: je gaat met je cliënt op zoek naar de onderliggende patronen en onderzoekt waar het probleem in het verleden is ontstaan. Je kijkt vervolgens hoe de onderliggende oorzaken en patronen kunnen worden veranderd of opgelost.

Neuro Linguïstisch Programmeren (N.L.P.)
NLP leert je ontdekken wat maakt dat je doet wat je doet. Het verbinden van je hoofd met je hart. Met name het delenwerk, de oplossingsgerichte benadering, het werken met tijdlijnen zijn ontleend aan NLP.
Hypnotherapie: het werken met trance. Met name het herkennen van de (natuurlijke) trance en het leren begeleiden uit de natuurlijke trance naar het hier en nu.

Regressietherapie
In feite kan dit gezien worden als een onderdeel van hypnotherapie. Echter specifiek komt aan de orde het werken met het mentale deel (gedachten) de emoties en specifiek daarbij horende fysieke gevoelens.

Systemisch werk
Ons vertrekpunt is dat een cliënt “nooit alléén” komt. De thematiek rondom codependentie en relatieverslaving is ingebed in het “systeem van herkomst”. Waar we zijn opgegroeid. Welke overlvevingsstrategiën we specifiek in die situatie onbewust hebben opgebouwd. We werken contextueel met het gezin van herkomst op individuele basis.

Wij verwachten van alle deelnemers, dat ze beschikken over (basis) vaardigheden coaching en of counseling. Ook therapeuten zijn van harte welkom. Deelnemers zijn ervaringsdeskundig. We verwachten dat ze al patronen doorbroken hebben in hun eigen proces en hierop kunnen reflecteren. De opleiding is dus niet bedoelt om jouw eigen proces uit te werken en te helen. Uiteraard zal dat “zijdelings” wel gebeuren en dat is vooral mooi.

Hoewel we opleiden om cliënten te begeleiden die worstelen met issues rondom codependentie en relatieverslaving, kan het niet anders, dan dat jouw persoonlijke proces aangeraakt wordt. Bovendien zul je het inzetten in oefeningen om interventies in te oefenen.

Mocht je op zoek zijn naar een programma om je eigen proces onder de loep te nemen en te helen, kijk dan op www.counselingcenterchanges.nl voor een jaarprogramma wat bij jouw wensen aansluit.

Hoe word je een van leed naar liefde therapeut?

Je leert tijdens deze opleiding effectieve interventies toe te passen om onderliggende trauma’s de ruimte te geven om naar de oppervlakte te komen, te integreren en los te laten. Interventies als delen-werk en innerlijk kind worden je aangeleerd maar uiteindelijk is het jouw taak om een eigen stijl te ontwikkelen met als uitgangspunt de van leed naar liefde methode.

Wanneer je de de opleiding voldoende hebt afgerond, je persoonlijke proces doorwerkt hebt en er een wederzijdse klik is dan kun eventueel je een sollicitatie sturen naar Counselling Center Changes om een CCC gelieerde therapeut te worden. CCC levert jou cliënten aan waardoor het makkelijker voor je wordt om zelfstandig een praktijk te voeren.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is bedoeld voor ervaringsdeskundige coaches, counselors, psychologen, SPH’ ers, MWD’ ers en andere hulpverleners die affiniteit hebben met de thematiek. De opleiding van leed naar liefde is geen opleiding om je eigen verleden te verwerken maar een opleiding om effectieve methodieken aan te leren om professioneel in te zetten voor de specifieke doelgroep relatieverslaafden, liefdesverslaafden, en codependents. Mocht je het idee hebben zelf nog de nodige stappen te moeten zetten in je verwerkingsproces onderzoek dan eerst of één van de jaarprogramma’s van Leed naar liefde geschikt voor je is. Na dit jaar kun je dan met gemak doorstromen naar de opleiding en alles wat jezelf doorleefd heb doorgeven aan anderen.

“Co-dependentie, liefdesverslaving, relatieverslaving, verlatingsangst en bindingsangst is aangeleerd gedrag en dus ook weer af te leren.”

Wanneer wordt de opleiding gegeven?

10 opleidingsdagen
De opleiding is opgedeeld in 10 opleidingsdagen. 3 weekenden van vrijdag t/m zondag en 1 terugkomdag. De terugkomdag vindt 3 maanden na de laatste lesdag plaats zodat je op deze laatste dag nog vragen kunt stellen die bij je opgekomen zijn tijdens de sessies die je gedaan hebt na je laatste lesdag. Na de laatste lesdag volg je nog een aantal. Supervisie uren en intervisie dagen om de kwaliteit als hulpverlener hoog te houden.

Op de laatste lesdag ontvang je een certificaat en kun je een sollicitatie sturen naar ccc om een van leed naar liefde counselor te worden.

Iedere les bevat een stuk theorie maar het merendeel van de dag wordt er demonstratie gegeven en geoefend in oefengroepen om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de materie. Er wordt regelmatig een plenair voorbeeld gegeven waardoor je de methodieken zelf kunt ervaren. Ieders favoriete leerstijl wordt geprikkeld wordt waardoor de methodiek op meerdere lagen van jezelf wordt opgenomen.

ccc-jaarprogramma-relatieverslaving-blok-4

Meer informatie

Vraag meer informatie aan over de opleiding. Marian Verschuren of Claudia Krumme zal dan contact met je opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Naam*

Inschrijven

Je schrijft je in voor de 10 daagse opleiding van leed naar liefde met als doel om zelf met clienten te gaan werken.

    Extra kosten: Supervisie 2 sessies: eenmalig 363,00

Ervaringen opleiding van leed naar liefde

  • Het is een heerlijke opleiding, Claudia! Ik ben erg blij dat ik er bij ben. Marian is een fantastische trainster. De locatie is gezellig, de sfeer is top en het eten heel lekker 😊 Fijn ook dat jij er ook bij bent, Claudia, om af en toe een bruggetje te leggen.

    Warme groet, Els

  • Opleiding van leed naar liefde   Vorig jaar september ben ik gestart met de opleiding van leed naar liefde, het was de eerste keer dat de opleiding gegeven werd vanuit Counseling Center Changes en dat was een hele bijzondere ervaring. Enerzijds voelde het als een soort bekroning op het lange pad dat ik heb afgelegd en nog steeds afleg in zelfontwikkeling.  Ik heb een lange weg achter de rug waarin ik door meerdere narcistische partners terug gespiegeld kreeg dat ik kampte met co-dependancy issues. Een pijnlijke en moeilijk ontdekking die ik toentertijd deed maar daar verantwoordelijkheid voor nemen heeft me immens veel gebracht. Het heeft me opgeheven uit de rol van slachtoffer zijn van deze dynamiek naar een tot wasdom gebloeide vrouw die in staat is gezonde relaties aan te gaan vanuit het hart in plaats vanuit pijn. In mij was er een diep verlangen om alles dat ik geleerd, geheeld en ontdekt had te gaan delen met mensen die met dezelfde thema’s worstelde en ze te begeleiden op hun weg van herstel. Maar hoe dit praktisch aan te vliegen? De opleiding van lief naar leed diende zich aan en daarmee ook een praktische weg om mijn wens en verlangen om met deze thematiek gericht te werk te gaan en anderen te begeleiden. Ik heb de opleiding als enorm verrijkend ervaren, Marian Verschuren heeft een hele mooie en heldere manier van informatie aanreiken en tevens geeft ze een mooie en krachtige bedding waarin de verschillende oefeningen mogen plaatsvinden om de verschillende technieken persoonlijk te ervaren en oefenen. Ondank ik al de nodige ervaring had heeft de opleiding me enorm verrijkt en ook veel meer zelfvertrouwen gegeven in mijn persoonlijke zijn maar ook op professioneel vlak in het begeleiden van mensen met een hulpvraag aangaande hun relationele dynamieken. Een mooie extra was doordat de deelnemers een verschillende achtergrond hadden de kennis, input en ervaring van de deelnemers heel mooi ingezet werd tijdens het werken aan casussen. Deze manier van ‘eigen maken’ van de technieken heb ik als uiterst waardevol en bekrachtigend ervaren. Binnen het therapeutische wereld laat het begrip, kennis en inzicht  aangaande co-dependancy en relatieverslaving helaas nog te wensen over, dit maakt deze opleiding een die naadloos aansluit bij de behoefte van veel mensen met een hulpvraag aangaande deze thematiek. Zoals benoemt dus een enorme verrijking en voor mij persoonlijk een bekroning op de weg die ik tot nu toe heb mogen afleggen.

Door wie wordt de opleiding gegeven?

De opleiding wordt gegeven door Marian Verschuren. Marian heeft Claudia in het verleden geleerd om met het innerlijk kind en andere persoonlijkheidsdelen te werken. Claudia heeft uiteindelijk haar eigen stijl ontwikkeld waar o.a. de 5 stappenmethode uit het boek van leed naar liefde uitgekomen is en uiteindelijk de van leed naar liefde methode geworden is.

Mijn naam is Marian Verschuren.

In mijn praktijk De Essentie, Praktijk voor Kernvragen, werk ik met individuele klanten die ja zeggen terwijl ze nee bedoelen. In werk, privé en liefdes relaties. Co-dependentie ligt hier meestal aan ten grondslag.

Zelf ben ik ervaringsdeskundig op het gebied van co-dependentie. Dit helpt mij aan te sluiten bij mijn klanten. Terwijl ik steeds goed blijf monitoren wat van mij is en wat van mijn klant is! Dat is belangrijk om mensen professioneel goed te kunnen begeleiden.

Als trainer, coach en therapeut, werk ik graag met individuele klanten als met groepen in trainingen die ik zelfstandig of in samenwerking met anderen geef.

Het opleiden van ervaringsdeskundige mensen die klanten willen leren begeleiden rondom de thematiek co-dependentie, verlatings- en bindingsangst, hechtings-thematiek, hoort daarbij.

Ik ben geboren en getogen in een klein dorp in Brabant, in een gezin met 3 kinderen waarvan ik de middelste ben. Een dominante vader en een volgzame moeder. Veel later in mijn leven leerde ik, een co-depente moeder… Al snel vond parentificatie plaats; ik nam de moederrol in. Het gedrag van mijn moeder heb ik goed gekopiëerd en zonder het in de gaten te hebben, ontwikkelde ik co-dependent patronen. Dit nam ik mee in mijn volwassen leven en in mijn huwelijk. Totdat ik er last van kreeg. Toen begon mijn zoektocht naar antwoorden op mijn vragen. Stap voor stap doorbrak ik mijn co-dependent patronen. Uiteraard kunnen die nog steeds getriggerd worden. Ik heb geleerd hoe ik daar nu mee om kan gaan. Liefdevol naar mezelf, met een glimlach en een knipoog. Soms zie ik triggers aankomen en kan ik er heel goed mee omgaan. soms stap ik in de valkuil en terwijl ik daar in zit, kom ik erachter dat ik in een oud patroon gestapt ben. Dan is er weer bewustzijn. Dan kan ik mezelf weer zien in de hele context en vanuit mijn volwassen autonome ik handelen en wandelen. Ik zie het leven als één grote ontwikkeling waarbij we mogen blijven oefenen. Oefening baart kunst…. Levenskunst met onderweg veel genieten ☺

Als je mij goed kent dan zou je weten dat ik:

Dol gelukkig ben met mijn 2 prachtige volwassen kinderen Emmy (25) en Tom (23).

Als meisjesdroom had: stewardess worden bij KLM en dat dat gelukt is. Van 1982 tot 2001 heb ik met véél plezier als stewardess en senior purser gevlogen.

Tussen mijn 14e en ongeveer 27e levensjaar standaard 3 verschillende maten kleding in mijn kast had hangen.

Al een jaar of 8 intensief Bikram Yoga beoefen.

Nergens naar toe ga zonder mijn wandelschoenen.

Véél inspiratie haal uit de natuur.

Relevante opleidingen:

NLP- Master practitioner 2006

NLP- trainer 2008

NLP Health Coach Europe 2016

Therapeut: gevolgde opleidingen en certificaten: integratieve psychotherapie, innerchild therapie, Ericsoniaanse hypnotheratie, EMDR.

Aangevuld met jaarlijkse bijscholingen om mezelf steeds verder te blijven ontwikkelen en professionaliseren.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Prijs voor de volledige opleiding
€ 2497,- exclusief BTW
€ 2997 inclusief BTW

SUPERVISIE

Tijdens de opleiding vindt er 3 keer supervisie plaats:
één groep supervisie tijdens lesblok 3 en 2 individuele supervisie sessies. Deze laatste sessies worden individueel ingepland 150 euro per sessie 363 inclusief BTW.

Ben je ZZP’er dan kun je deze opleidingskosten aftrekken bij de belasting en opvoeren als studiekosten.

Data

12 – 13 – 14 – november
17 – 18 – 19 december
21-22-23 januari
Terugkomdag samen in te plannen 2022

Aanmelden
Betalen in 1 keer € 2997,- incl. BTW
Betalen in 3 keer € 1010,- incl. BTW per keer
Betalen in 6 keer € 510,- incl. BTW per keer

Lestijden
Van 10:00 tot 17:00 uur.

Inclusief
Lunch, koffie, thee en syllabus

Boekenlijst

Ontvang je na inschrijving

Locatie
Counselling Center Changes
Bijlmerdreef 366c te Amsterdam Zuid-Oost

Inschrijven

Je schrijft je in voor de 10 daagse opleiding van leed naar liefde met als doel om zelf met clienten te gaan werken. Heb je vragen over de opleiding of wil je meer informatie ontvangen stuur dan een mail naar info@counsellingcenterchanges.nl. Marian Verschuren of Claudia Krumme zal dan contact met je opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Weet je nu al dat dit is wat je wilt? Schrijf je dan in en verzeker jezelf van een plek.

    Extra kosten: Supervisie 2 sessies: eenmalig 363,00