logo-ccc-full-width

MASTERCLASSES

Let op: deze video’s worden op  YouTube bewaard maar zijn alleen voor jou na betaling beschikbaar via de ontvangen link. Je kunt de video’s dus niet zomaar vinden op YouTube.

Masterclass 1: wat is relatieverslaving, co-dependentie.

Ik leg je uit wat relatieverslaving en codependentie precies inhouden. Er heerst namelijk veel onduidelijkheid over de definities. Je leert de symptomen herkennen en hiernaast ontdek je wat het verschil is tussen de twee. Ter afsluiting doen we een meditatie “Verbreek de ongezonde bindingen met je (ex) partner.

Masterclass 2: 9 typen relatie-liefdesverslaafden.

Wat zijn de 9 typen relatie-liefdesverslaafden? Onderzoek welk type jij bent en welke gedragspatronen hierbij horen.

Masterclass 3: overlevingsstrategieën.

We gaan het hebben over gedrag en gevoelens die vaak voorkomen in relaties die meer pijn dan vreugde brengen.

Je kunt hierbij denken aan:

 • Boosheid
 • Verdriet
 • Eenzaamheid
 • Leegte
 • Angst
 • Machteloosheid
 • Hulpeloosheid
 • Pleasen
 • Controle
 • Verantwoordelijkheden overnemen
 • Jaloezie
 • Sarcasme
 • Bindingsangst
 • Verlatingsangst

Ik ga je vertellen wat overlevingsstrategieën zijn en hoe je ze onbewust inzet om de pijn onder je verslavende relatiepatronen af te weren. Ook maak je kennis met het innerlijke kind, de innerlijke criticus en de innerlijke volwassene. Inzicht in deze deelpersoonlijkheden is de basis als je patronen wilt doorbreken. We sluiten het webinar af met een meditatie rond het ontmantelen van jouw overlevingsstrategieën die gerelateerd zijn aan je relatie(s)/patronen.

Masterclass 4: 5 stappenmethode.

We gaan de 5 stappen methode uit het boek ‘van leed naar liefde’ uitgebreid behandelen en bespreken. Samen met mij kun je het gedrag, de overlevingsstrategie waar jij de meeste last van hebt, ontmantelen. Op deze manier krijgt dit gedrag of deze overtuiging minder macht over je en creëer je keuzevrijheid. De volwassene in jou heeft de regie in plaats van het gekwetste of aangepaste kind in jou.

Tijdens dit webinar zijn er meerdere meditatie momenten om bij de kern van je probleem maar ook van de oplossing te komen.

Masterclass 5: Wat is controle? Wat is de functie en hoe doorbreek je het?

We onderzoeken het fenomeen negatieve controle. Hoe oefen je negatieve controle op anderen uit? Op welke manieren laat je toe dat anderen dat doen bij jou. Controle is een veelvoorkomende strategie die zowel mannen als vrouwen in kunnen zetten om zichzelf te beschermen en is een kernsymptoom van relatieverslaving en co-dependentie.

Tipje van de sluier: vaak gaat dat heel subtiel…hierover later meer. We sluiten het webinar af met een mediatie veiligheid in de tovertuin.

Masterclass 6: Hoe neem je nu echt afscheid van verslavende relaties en hoe trek je gezonde relaties aan?

Je komt te weten welke drie stappen je moet zetten om voor een en voor altijd af te rekenen met relatieverslaving en co-dependentie patronen. Ik leg ook uit wat de drie vormen van onthouding zijn die hiervoor nodig zijn: gedragsmatig, emotioneel en spiritueel.

Masterclass 7: gezonde relaties en de wet van aantrekking (lentepakket).

In deze masterclass onderzoeken we de kracht van de wet van aantrekking oftewel de wet van resonantie. Wanneer je weet hoe je deze wet voor je kunt laten werken kan dit je ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met jezelf maar ook bij het vinden van een partner met wie je vreugde en liefde kunt delen.

In deze masterclass onderzoeken we de kracht van de wet van aantrekking oftewel de wet van resonantie. Wanneer je weet hoe je deze wet voor je kunt laten werken kan dit je ondersteunen bij het vinden van een gezonde relatie.

 1. Onderzoek wat voor relatie je precies wilt.
 2. Visualiseer de manifestatie van jouw perfecte relatie
 3. Geloof in de relatie die je gemanifesteerd heb
 4. Gedraag je of de relatie er al is
 5. Zet proactief stappen
 6. Voel dankbaarheid
 7. Wees positief

We sluiten het webinar af met een meditatie waarin je bovenstaande stappen doorloopt. Hiermee kun je het aantrekken van een relatie waar jij naar verlangt naar je toe laten komen.

Masterclass 8: Grenzen.

Grenzen, wat zijn grenzen, hoe stel je ze, interne en externe grenzen, de verschillende grenzen systemen, wat staat gezonde grenzen in de weg. Meditatie: aarding, veiligheid bij jezelf, verbinding maken met jezelf en de daarbij behorende gevoelens.

Masterclass 9: innerlijk kind werk.

Innerlijk kind werk is een prachtig tool bij het ontmantelen van je overlevingsstrategieën. In deze video deel ik het schrijven met je innerlijk kind met je. Dit is naast het verbonden ademwerk één van van de meest krachtige zelfhelende technieken van dit moment Een schrijftechniek waarbij je leert om vanuit  je volwassen deel voor je innerlijk kind te zorgen.

Masterclass 10: 15 fasen en 10 stappen van herstel van relatieverslaving en co-dependentie.

Afgelopen november heb ik het boek van leed naar liefde gelanceerd. In dit boek beschrijf ik het volledige proces om te herstellen van relatieverslaving en codependentie. De 15 fasen zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Korte bonusvideo: Beklijven en verankeren.

In deze korte video geef ik je nog wat tips om al het geleerde te verankeren in je systeem zodat je echt veranderingen in je leven gaat opmerken.

Mocht je na het bekijken en beluisteren van alle video’s en meditaties voelen dat je behoefte hebt aan meer ondersteuning, bekijk dan eens de verschillende jaarprogramma’s die wij aanbieden. Indien je geïnteresseerd bent in één van deze programma’s maar niet weet wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past, vraag dan een gratis sparringsessie aan. Dan onderzoeken we samen of één van deze trajecten bij jou aansluit of niet.