logo-ccc-full-width

MASTERCLASSES

Let op: deze video’s worden op  WebinarGeek en YouTube bewaard maar zijn alleen voor jou na betaling beschikbaar via de ontvangen link. Je kunt de video’s dus niet zomaar vinden op WebinarGeek en YouTube.

Masterclass 1: wat is relatieverslaving, co-dependentie, co-verslaving en co-narcisme

Ik leg je uit wat relatieverslaving, codependentie, co-verslaving en co-narcisme precies inhouden. Er heerst namelijk veel onduidelijkheid over de definities. Je leert de symptomen herkennen en hiernaast ontdek je wat het verschil is tussen de twee. Ter afsluiting doen we een meditatie “Doorbreek je verlatingsangst”.

 

Klik op de afbeelding om de masterclass te bekijken.

 

Masterclass 2: de emotionele cyclus van de relatieverslaafde

De emotionele cyclus van de relatieverslaafde oftewel de verlatingsangstige met de vermijdingsverslaafde, de bindingsangstige.

  • Welke stappen doorloop je samen met de vermijdingsverslaafde
  • Op welk moment kun je het beste uit de cyclus stappen
  • Hoe doorbreek je de cyclus

We sluiten het webinar af met een meditatie: doorbreek de ongezonde binding met iemand uit je omgeving.

Uiteraard geef ik ook weer antwoord op allerlei vragen die mij gesteld zijn.

 

Klik op de afbeelding om de masterclass te bekijken.

 

Masterclass 3: De emotionele cyclus van de vermijdingsverslaafden

We onderzoeken in Deze Masterclass de emotionele cyclus van de vermijdingsverslaafde oftewel de bindingsangstige.​

  • Welke stappen doorloop je samen met de relatieverslaafde?
  • Op welk moment kun je het beste uit de cyclus stappen?
  • Hoe doorbreek je de cyclus
  • Welke verschillende dynamieken zijn er mogelijk tussen de VMV en de RV.

We sluiten het webinar af met een meditatie waarin we onderzoeken hoe je bindingsangst kunt doorbreken.

Ik wens je veel inspiratie toe.

 

Klik op de afbeelding om de masterclass te bekijken. Ga gelijk naar 4:11 om geen oponthoud te hebben.

 

Masterclass 4: 3 stappen naar herstel en heling plus aanbod

Tijdens deze Masterclass starten we de dag met een verrassende bodyscan meditatie.

Verder bespreek ik de drie stappen die nodig zijn en ondersteuning kunnen bieden bij herstel van veel verschillende verslavingen, trauma en emotionele verwaarlozing uit de jeugd. Herstel en heling van deze thematiek is helaas geen proces wat je in 4 uurtjes kunt doorlopen en dan voor eens en altijd klaar is. Ik vertel je in deze Masterclass welke therapeutische technieken het beste werken om een oplossing te bieden bij het doorbreken van deze thematiek. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat jouw volwassen autonome zelf aan het roer komt te staan, zelfliefde de hoogste prioriteit in je leven wordt en je van daaruit kunt gaan genieten van het leven in liefde voor jezelf en de ander.

Tevens deel ik een speciaal aanbod voor deelname aan de jaarprogramma’s ‘van Leed naar Liefde’. Voel je dat 1 van deze trajecten bij je past neem dan contact met me op. We onderzoeken dan samen tijdens een gratis sparringsessie welk traject het meest passend voor je is.

 

Klik op de afbeelding om de masterclass te bekijken.

 

Masterclass 5 : 10 tekenen van traumabinding

Tijdens deze Masterclass vertel ik je wat de  redenen zijn dat het zo moeilijk is om een verslavende relatie los te laten, wat de 10 tekenen van traumabinding zijn maar ook welke 3 stappen er nodig om eruit te geraken.

In verslavende relaties waar mishandeling plaatsvindt wordt een zogenaamde trauma binding gevormd tussen dader en slachtoffer. Gehechtheid, ongezonde binding oftewel verslaving. Het is een krankzinnige loyaliteit die veroorzaakt wordt door het verslavende aspect van de relatie. Dit verslavende aspect wordt veroorzaakt door de variabele manier van belonen en straffen. Oftewel in het begin wordt je voorzien van een beetje aandacht, liefde en erkenning maar naarmate de tijd verstrekt wordt de aandacht en de liefde steeds minder maar blijf je de eerste (high) steeds weer opnieuw nastreven.

 

Masterclass 6: 5 stappenmodel van leed naar liefde

Tijdens deze Masterclass gaan de 5 stappen methode uit het boek ‘van leed naar liefde’ uitgebreid behandelen en bespreken. Samen met mij kun je het gedrag, de overlevingsstrategie waar jij de meeste last van hebt, ontmantelen. Op deze manier krijgt dit gedrag of deze overtuiging minder macht over je en creëer je keuzevrijheid. De volwassene in jou heeft de regie in plaats van het gekwetste of aangepaste kind in jou.

Tijdens dit webinar zijn er meerdere meditatie momenten om bij de kern van je probleem maar ook van de oplossing te komen.