Kun je echt gelukkig worden van een ander

 In Relatieverslaving

Hoe sterker de aantrekking tot een ander persoon in het begin van een relatie is hoe meer er bij elkaar wordt getriggerd wanneer de eerste fase van de verliefdheid uitgedoofd is. Het is dus logisch om aan te nemen dat relatie en liefdesverslaafden, vermijdingsverslaafden, verlatingsangstigen en bindingsangstigen die in het begin veel aantrekkingskracht, passie en chemie voelen in een verslavende relatie terecht kunnen komen waar aantrekken en afstoten een grote rol spelen.

De tweede fase van een relatie is de fase waarin de verliefdheid uitgedoofd is en oude wonden zichtbaar en voelbaar worden. Dit is dan ook de fase waarin je gaat ontdekken of je beide reflectief en volwassen genoeg bent om verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen pijn en bereid bent om hier samen maar ook zelfstandig doorheen te werken. Dit betekent overigens niet dat wanneer je mishandeld wordt of te maken hebt met narcistisch misbruik dat je de situatie goed moet praten omdat je op zoek moet gaan naar je eigen aandeel. Mishandeling en getriggert raken in oude pijn zijn 2 verschillende zaken. Ik benoem dit nog even expliciet omdat ik het In de praktijk regelmatig tegenkom dat iemand op zoek gaat naar zijn eigen aandeel terwijl er sprake is van emotionele mishandeling.

Ik vermoed ook dat we op de lange termijn nooit echt gelukkiger kunnen worden met iemand dan we waren voordat we ze ontmoetten. En dat hoe ongelukkiger we als single waren, hoe ongelukkiger we uiteindelijk zullen zijn met onze partner als de verliefdheidsfase eenmaal voorbij is. De oplossing om liefde te vinden en er lang gelukkig mee te zijn is om eerst gelukkig te worden met jezelf. Wanneer je gelukkig met jezelf bent kun je een partner gaan aantrekken die ook gelukkig is met zichzelf. Op deze manier vul je elkaar aan en ben je een meerwaarde in elkaars leven i.p.v. een opvulling van elkaars leegte, eenzaamheid en andere oude pijn.

Wil jij een liefdevolle relatie met jezelf ontwikkelen en van daaruit gelukkig worden met jezelf en of met een ander?

Doe dan van 14 t/m 17 Maart mee met de Gratis van leed naar liefde challenge.

4 dagen, 4 webinars, 4 opdrachten en 4 meditaties. Iedere dag van 10. 00 tot 11:00. Kun je er live niet bij zijn kun je iedere avond terugkijken. De webinars blijven 5 dagen zichtbaar vanaf de start van de challenge.

Een ervaring van een deelnemer uit een eerdere challenge:

Lieve Claudia,

Wat ben je ontzettend helder! Ik ben super blij met je duidelijke overzicht. Heb al veel innerlijk kindwerk gedaan maar krijg hier bij jou toch weer meer duidelijkheid over hoe dingen zich tot elkaar verhouden. Bijvoorbeeld dat pleasen een vecht reactie is. Dat kwartje was bij mij nooit gevallen. Ik heb heel veel behoefte aan duidelijkheid en structuur om dingen nog beter te kunnen begrijpen en overzicht te krijgen. Inzicht in mijn eigen chaotische en angstige jeugd. Ik heb het overleefd! In de meditatie voelde ik plotseling heel goed hoe mijn huidige hoge spierspanning te maken heeft met de chronisch dreigende spanning uit mijn jeugd…. ( verstandelijk wist ik dat al maar ik kon het nu echt goed voelen waar het precies vandaan kwam) ….ik kan het nu loslaten… nu is nu… daar ga ik de komende tijd mee bezig! Ik heb je boek inmiddels besteld. Je doet het geweldig (zonder te pleasen?) Ik ben super blij dat je dit doet! Mijn hart maakt een huppeltje…. dank! ?

Super gaaf als je meedoet.

Je kunt je hier inschrijven.

Recent Posts

Leave a Comment