Hoe zorg ik ervoor dat ik niet weer een emotioneel onbeschikbaar persoon aantrek?

 In Codependentie, Relatieverslaving

Lieve Claudia,

Graag zou ik willen weten hoe ik bij een eventuele nieuwe vriend/maatje/partner kan zorgen dat ik niet opnieuw iemand aantrek die niet emotioneel beschikbaar is.

Ik vraag dit omdat de herkenning van de partner met wie je je jeugdtrauma’s kunt proberen te helen (en die daar dus het meest geschikt voor is), onbewust plaatsvindt in je reptielenbrein en dat is het meest primitieve gedeelte van ons brein, dus de herkenning van het patroon/de dynamiek, waar je met je ouders in zat en die zo bekend is en die je in je jeugd niet kon helen, kun je onbewust in de partner herkennen. Die “voor mij bekend voelende” partner werkt dus als een magneet. De een past dan als een sleutel op een slot op de ander als het ware.

Krijg ik mijn codependency-patroon alleen opgelost door zelf bewust anders te gaan communiceren op het moment dat ik een nieuwe emotioneel onbeschikbare kandidaat aantrek of trek ik – als ik goed voel wat er gebeurt in mijn lijf en wanneer ik vertrouw op mijn intuïtie (en deze ook volg) – geen emotioneel onbeschikbare partner meer aan?

Of trek ik dan nog steeds emotioneel onbeschikbare partners aan, maar heb ik minder last van de onbeschikbaarheid, omdat de onbeschikbaarheid me geen pijn meer doet. Hoewel ik me dat absoluut niet kan voorstellen.

​ Beluister hier de podcast

Recent Posts

Leave a Comment