Obsessieve gedachten heb jij die wel eens

 In Relatieverslaving

​Vandaag beantwoord ik de vraag van Bas:


Ik had een relatie met een polyamoureuse, getrouwde vrouw. Dat liep mis omdat zij met nog meer mensen wilde daten en ik werd daar dusdanig onzeker van dat het me letterlijk als een hysterisch kind achterliet. Dat is 2 maanden geleden. Nu gaat het iets beter, maar ik merk dat ik helemaal de obsessieve kant op sla en dat dat ook een patroon is uit andere relaties. Me vastklampen, iedere minuut van de dag willen weten wat de ander doet. Super onzeker voelen en daardoor oa facebook doorspitten om maar een soort van rust te vinden. Dit is gedrag dat ik niet wil uiten maar ook gevoel dat ik echt niet wil voelen. Hoe kan ik dat obsessieve doorbreken, haar leven, haar leven laten en niet steeds bang zijn om geen controle en bevestiging te krijgen?

Een prachtige vraag waarover ik graag mijn kennis en ervaring deel.

Beluister hier de podcast 


Podcast

Heb jij ook een vraag? Stuur me deze dan vooral toe dan komt jouw vraag mogelijk ook aan de beurt. Let op: alleen een vraag graag, geen heel levensverhaal. We denken vaak dat we de context en het verhaal nodig hebben om een vraag te kunnen beantwoorden maar dat is niet zo. ?

Volg je me al een tijdje en voel je dat het tijd is om echt aan de slag te gaan met het doorbreken van destructieve relatiepatronen? Dat kan op veel manieren. Onderzoek wat voor jou de meest passende stap is.

Lees mijn boek van leed naar liefde

Kies voor 1 van onze jaartrainingen

Volg een specialistisch GGZ traject bij Claudiascarecenter

Recent Posts

Leave a Comment